Засідання лідерів учнівського самоврядування

На базі районного методичного кабінету відбулося засідання лідерів учнівського самоврядування з метою вибору нового голови районної ради лідерів учнівського самоврядування.
З усіх куточків району з’їхалися лідери, їх було 32. 
Начальник відділу освіти, фізичної культури та спорту райдержадміністрації Тартачна О. М. привітала учасників заходу. Разом з дітьми взяли участь у засіданні провідний спеціаліст відділу освіти, фізичної культури та спорту Когут О.М., завідувач районного методичного кабінету Філімонова А.Г., методисти РМК Куцак В.В. та Романчук І.П., практичний психолог Флоринської ЗОШ І-ІІІ ступенів Рогова А.В.


Під час зібрання кожен мав змогу представити себе як лідера. Колективна робота «Презентація моделі лідера» об’єднала дітей. Модель лідера створювали у вигляді будиночка, листочка, повітряних кульок тощо. Кожен з учасників засідання отримав домашнє завдання «Якби я був(була) міським (сільським) головою, щоб я зробив(зробила) для своєї громади?», з яким мав можливість виступити перед товаришами. Відповіді дітей були цікавими,змістовними, адже у кожного було бажання багато змінити в своєму селі чи місті. Це і питання екології, і створення молодіжних об’єднань, які слідкували б за чистотою та красою вулиць, і створення парку в центрі села, і реставрація будинків культури та музеїв, і обладнання пляжів біля ставків, і ремонт доріг. Також діти розповідали про те, що вони могли б переконати депутатів, щоб левову частину коштів бюджету громади вкладати у розвиток школи та дитячого садка. 
Цікавим для дітей було завдання з пошуком шляхів виходу з проблемної ситуації, де переглянувши мультфільм, вони переносили його в реальне життя і знаходили вихід.
Всі питання плану роботи вирішували у формі гри, внаслідок якої відзначили найактивніших, серед яких і відбулися вибори нового голови районної ради лідерів учнівського самоврядування. Головою районної ради лідерів стала Бараболя Анастасія, учениця Бершадської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1. 
Після проведеного засідання лідери шкіл району відвідали музей Гідності і Свободи в Бершадській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №3, де учнями та бібліотекарем школи Мараховською Т.А. проведено цікаву екскурсію. По завершенню екскурсії відбулося покладання квітів до пам’ятних дощок Ю.Коваленку та В.Дремлюху.


29.10.2018 | Aдмін

Вернутись назад