Перший районний педагогічний форум

03 жовтня 2018 року у м.Бершадь відбувся Перший районний педагогічний форум, в якому взяли участь Народний депутат України#МиколаКучер, голова райдержадміністрації Іван Стефанцов, голова районної ради Михайло Бурлака працівники галузі освіти Бершадського району, ветерани освітянської галузі, представники профспілки працівників освіти.
Всього у форумі взяли участь 120 чоловік.
На форумі були розглянуті питання впровадження нової української школи в районі, фінансування освітньої галузі в умовах децентралізації та досвід з впровадження інклюзії.


Звертаюсь до учасників форуму голова райдержадміністрації Іван Стефанцов зазначив : «Завдання влади та органів місцевого самоврядування – докладати максимум зусиль для формування нового освітнього середовища через зміцнення та модернізацію матеріально-технічної бази закладів освіти. У районі жоден заклад освіти не був поза увагою. Нова Українська Школа – це не тільки освітня програма, реформи прописані на папері. Це клопітка робота на всіх рівнях, взаємодія спрямована на результат, навчання та виховання нової генерації українців, сучасних, ерудованих, конкурентоздатних!». 
Голова райдержадміністрації висловив щиру вдячність кожному хто не стоїть осторонь проблем освітян: фермери, бізнесмени, керівники сільськогосподарських підприємств допомагають та підтримують наші заклади освіти. Великий внесок в освітянську галузь зроблено народним депутатом України Миколою Кучером. За декілька останніх років вдалося зробити фундаментальні зрушення у покращенні умов навчання в освітніх закладах. Так з державного бюджету залучено майже 31 мільйон гривень на весь 17 округ. Це і заміна вікон на енергоощадні в школах та дитсадках, модернізація систем опалення, капітальні ремонти навчальних класів, харчоблоків, спортивних залів, і оснащення мультимедійними технологіями. 
«І надалі я готовий сприяти та допомагати у виділення коштів з державного бюджету задля створення комфортних умов та осучаснення інфраструктури шкіл, дитячих садків тощо, - зазначив Микола Кучер – але наполягаю, що розуміння та усвідомлення на місцях потреби ведення чесного та прозорого бізнесу, повної сплати податків – є підтвердженням соціальної відповідальності суб’єктів господарювання. Сумлінне виконання ними податкових зобов’язань щодо сплати користування землею, водними ресурсами, екологічного податку, акцизу, податку на доходи фізичних осіб - все це складає місцеві бюджети і є запорукою стабільного

 забезпечення фінансування соціальної сфери, медицини, освіти у сільських громадах. Всі хто приховує доходи і офіційно не оформлює своїх працівників на виробництві, по суті, не додають кошти на утримання шкіл, дитячих садків, ФАПів та інших соціально важливих об’єктів. Ми всі маємо розуміти, що тільки спільними зусиллями, які втілюються в реальні справи, ми забезпечимо гідні умови для навчання нашим вчителям та дітям, дамо поштовх для розвитку їх талантів та здібностей». 
Народний депутат відзначив особливість і важливість такого заходу, та привітав усіх присутніх з цим чудовим святом, адже саме завдяки величезним та натхненим зусиллям педагогів, вчителів, усіх освітян твориться майбутнє України. 
Під час форуму був підписаний чотиристоронній меморандум про партнерство заради розвитку освіти Бершадського району, яким проголошено 2018-2019 навчальний рік – «Роком освіти». Меморандум підписали: Народний депутат України Микола Кучер, голова Бершадської райдержадміністрації Іван Стефанцов, голова Бершадської районної ради Михайло Бурлака та начальник відділу освіти, фізичної культури і спорту Оксана Тартачна.


29.10.2018 | Aдмін

Вернутись назад