Підведено підсумки ІХ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка

    Цього року ІХ Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка стартував 19 вересня.
 Тарас Григорович Шевченко… Людина, яка запалила серця людей усього світу своєю мудрістю, непересічним талантом, любов’ю до Батьківщини. Перефразовуючи Олеся Гончара, Шевченко – це той, хто живе в кожному з нас… Він – як сама душа нашого народу, правдива і щира… Поезія його розлита повсюдно, вона в наших краєвидах і в наших піснях, у глибинних, найзаповітніших помислах кожного… Тому, починаючи з 2009 року, проводиться Конкурс з вивчення творчої спадщини Великого Патріота України, людинознавця.



У першому етапі Конкурсу взяли участь учні із 37 шкіл Бершадського району (в тому числі 4 заклади освіти Джулинської ОТГ). 110 переможців шкільних змагань стали учасниками ІІ етапу Конкурсу, який відбувся 29 вересня 2018 року на базі Бершадської ЗОШ І – ІІІ ступенів № 1. Урочисте відкриття Конкурсу у районі організовано педагогічним колективом Флоринської ЗОШ І – ІІІ ступенів. Зі шкільної сцени лунали пісні на слова Тараса Шевченка і звучали вірші про легендарного Кобзаря.
Учасники Конкурсу виконували завдання, розроблені Департаментом освіти і науки Вінницької обласної державної адміністрації. А це - творча робота та завдання на кмітливість… 
Переможцями та призерами ІІ етапу Конкурсу стали 23 учні закладів загальної середньої освіти району.
Вітаємо їх з перемогою! Бажаємо нових звершень і досягнень, творчих злетів і здобутків!


29.10.2018 | Aдмін

Вернутись назад