Актуальні питання про конкурс керівників закладів загальної середньої освіти

   Закон України «Про повну загальну середню освіту» містить багато новацій, передбачає суттєве реформування мережі закладів загальної середньої освіти, збільшує їхню автономію, містить відсильні норми, прикінцеві та перехідні положення, а деякі з них потребують негайного практичного застосування. 
   Відповідно до статті 39 Закону України «Про повну загальну середню освіту», Положення про конкурс на посаду керівника закладу загальної середньої освіти Бершадської міської територіальної громади, затвердженого рішенням 6 сесії Бершадської міської ради 8 скликання від 10.03.2021 р. 
№ 157, розпорядження Бершадського міського голови від 23.04.2021 р. 
№ 101, у зв'язку із закінченням дії строкових трудових договорів з керівниками закладів загальної середньої освіти, яким виплачується пенсія за віком,  тривають конкурси на заміщення вакантних посад керівників закладів загальної середньої освіти Бершадської міської територіальної громади.
   Протягом терміну, визначеного в оголошенні про конкурс,  було подано 16 заяв з відповідним пакетом документів від претендентів на посаду директора. Конкурсною комісією здійснено перевірку на відповідність поданих документів чинному законодавству. До участі в конкурсі допущено 16 осіб.
   Сьогодні актуальним є питання: «Чому представники відділів освіти не можуть бути у складі конкурсної комісії з відбору на посаду директора школи?» Відповідаючи на нього, звернемося до законодавства. 
   Відповідно до частини п’ятої статті 39 Закону України «Про повну загальну середню освіту», уповноваженим органом сформовано конкурсну комісію та затверджено її склад у кількості шести чоловік. Це представники засновника закладів освіти – депутати Бершадської міської ради (голови постійних комісій), Гайсинської районної державної адміністрації, інститутів громадянського суспільства.
   Конкурс відбудеться у Бершадській міській територіальній громаді восьмого-дев’ятого червня 2021 року та буде складатися з трьох етапів: 
– перевірки на знання законодавства України у сфері загальної середньої освіти (тести закритої форми);
– перевірки професійних компетентностей, що відбудеться шляхом письмового вирішення ситуаційного завдання; 
– публічної та відкритої презентації перспективного плану розвитку закладу загальної середньої освіти. 
   Варто зазначити, що буде забезпечено відеофіксацію конкурсу з подальшим оприлюдненням її на вебсайтах Бершадської міської ради і відділу освіти та спорту.
Конкурсна комісія протягом двох робочих днів визначить переможців.
   То ж зичимо успіхів усім конкурсантам!


Продовження тексту новини



04.06.2021 | Aдмін

Вернутись назад