Підведено підсумки організації інклюзивного навчання у закладах освіти у 2020-2021 н.р.

     05 травня відбувся онлайн - форум фахівців КУ «Бершадський інклюзивно-ресурсний центр» з асистентами учителів та залученими спеціалістами, які працюють в інклюзивних класах за темою  "Основні аспекти організації інклюзивного навчання у закладах освіти".  
       Основною метою заходу  було підведення підсумків організації інклюзії на базі шкіл та в ІРЦ. Разом з педагогічними працівниками закладів освіти  обговорено підсумкові засідання команд супроводу, оформлені протоколи за  результатами роботи. 
      Людмила Загарій, директорка ІРЦ наголосила на  особливостях оформлення документації асистентів учителів, моніторингу ефективності  індивідуальної програми розвитку (ІПР). Надала рекомендації щодо   проведення повторної комплексної оцінки розвитку. 
     Практичні психологи центру запропонували приклади корекційних елементів на уроках для дітей з різними порушеннями, надали рекомендації щодо проведення корекційно - розвиткових занять для дітей з ООП.   
      Під час онлайн-зустрічі також у ході дискусії визначено мету та завдання спільної роботи з впровадження інклюзії у новому навчальному році, адже лише спільними зусиллями  ми забезпечимо якісний показник  та позитивну динаміку у впровадженні інклюзивного навчання.


                                  Людмила Загарій, директорка КУ «Бершадський ІРЦ»

                 
 


Продовження тексту новини



07.05.2021 | Aдмін

Вернутись назад