250 найкращих випускників отримуватимуть по 120 тисяч грн

   Найкращі учасники зовнішнього незалежного оцінювання щомісяця впродовж року отримуватимуть президентську стипендію в розмірі 10 тисяч грн.Про це повідомив Президент України Володимир Зеленський. «Найважливіше – це наші діти. Майбутнє нашої країни. Я підписав указ щодо премій, стипендій і грантів для найрозумніших, найталановитіших учнів України. Наразі уряд готує порядки їхніх нарахувань», – розповів глава держави.
   За його словами, за результатами ЗНО буде передбачено 250 стипендій для 10 учнів з кожного регіону України за умови, що дитина обирає та навчається в українському виші.
«Щороку буде визначатися топ-10 найкращих учнів кожної області за результатами ЗНО. Кожен з цих учнів буде отримувати стипендію – 10 тисяч гривень щомісяця. Тобто всього 120 тисяч за рік кожен», – зазначив Володимир Зеленський.
   Також, згідно з указом глави держави, передбачено премії для переможців всеукраїнських учнівських олімпіад у вигляді разової виплати у розмірі 20 тисяч грн кожному та переможцям міжнародних олімпіад – по 100 тисяч грн.
   Окрім того, щороку виділятимуться президентські гранти для здобуття вищої освіти за кордоном – у вишах США, Великої Британії, Німеччини, Франції, Канади, Японії, Китаю, Південної Кореї тощо. «Обов’язкова умова: після здобуття диплома – повернення в Україну та робота на державній службі протягом трьох років», – повідомив президент. «Ми боремося за нашу талановиту молодь, за те, щоб у майбутньому вони працювали на благо України, і будемо підтримувати їх, як тільки можемо», – додав він.
 


Продовження тексту новини



01.02.2021 | Aдмін

Вернутись назад