Позашкілля Бершадщини. Підсумки 2020. Будинок дитячої творчості

Ще з далекого 1957 року в Бершаді функціонує Будинок дитячої творчості, в той час – Будинок піонерів. За ці роки тисячі юних бершадчан знаходили в його стінах справу, що була їм до душі. Змінюються часи, виростають вихованці, керівники гуртків знаходять все нові і нові таланти зберігаючи основне – радість дитинства!

У ці непрості часи керівникам району та відділу освіти вдалося зберегти  мережу гуртків у позашкіллі. Станом на грудень 2020 року у БДТ гуртковою роботою охоплено 427 дітей, діє 19 гуртків (31 група), які працюють за такими  напрямками позашкільної освіти:

1.     Науково-технічний напрям (Художньо-технічний профіль): 4 гуртки (7 груп) – 93 учні;

2.     Художньо-естетичний напрям (Декоративно-ужитковий, образотворчий  профіль): 9 гуртків (11 груп) – 155 учнів;

3.     Художньо-естетичний напрям (Хореографічний профіль, вокальний профіль, музичний профіль ):  6 гуртків (12 груп) – 164 учні;

4.     Спортивний напрям (шашки):  1 гурток, 15 учнів.

Освітній процес забезпечують 10  керівників гуртків, з них троє сумісників. Заняття гуртків проводяться в Будинку дитячої творчості та на базі ЗОШ, з якими укладено договори про співпрацю.

Колектив Бершадського Будинку дитячої творчості було нагороджено Дипломом переможця проекту «Позашкілля заради майбутнього» у рамках Міжнародної акції «Світ позашкілля»   за активну участь у онлайн проектах Міжнародної Асоціації Позашкільної Освіти та організацію власних онлайн заходів. За перший семестр 2020-2021 н.р. вихованці БДТ отримали понад 70 нагород за зайняті І-ІІІ місця. Найяскравіші з яких:

-  24-ий дистанційний Міжнародний конкурс «Зоряна брама», І місце - Герасименко Олександра;

-       VII Обласний конкурс вчительських творчих родин «Від землі, від роси, від любові…», ІІ місце – родина Баранових, номінація «Сценічне мистецтво»;

-  Дистанційний Всеукраїнський багатожанровий фестиваль-конкурс творчості «Світ Dreams» для для дітей та молоді з обмеженими можливостями, І місце - Скалецька Даша, ІІ місце - Шелист Владислав.

 

Інформацію про діяльність закладу висвітлюємо на сторінці

https://www.facebook.com/groups/332550023826670

Блог БДТ:

https://bershadblogspot.blogspot.com/?fbclid=IwAR2fowcYmPv8auavspMIn9b5f8nJLEuJiwu8Gs0tq1oueRm7plSxryl8lhI

Юрій Баранов, директор БДТ 



Продовження тексту новини



27.01.2021 | Aдмін

Вернутись назад