Проведено нараду з освітянами щодо впровадження Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти

19 січня 2021 року було проведено онлайн - нараду з керівниками закладів загальної середньої освіти. В нараді взяли участь спеціаліст управління Держпродспоживслужби та дорадник з питань впровадження систем безпечності харчових продуктів, заснованих на принципах НАССР. На нараді були розглянуті питання організації роботи шкіл з урахуванням нового Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти, затвердженого наказом Міністерства охорони здоров’я України від 25.09.2020 року № 2205.

Головний спеціаліст управління Держпродспоживслужби Бершадського району Покотило Ю.О. акцентувала увагу на санітарно-гігієнічних нормах: облаштовування території, будівлі та навчальних приміщень, а також повідомила як безпечно організувати освітній процес та роботу з технічними засобами, забезпечити відповідний повітряно-тепловий режим, природне та штучне освітлення, харчування, медичне обслуговування.

Державним дорадником з питань впровадження систем безпечності харчових продуктів, заснованих на принципах НАССР Олександром Сологубом надано консультативну допомогу щодо запровадження постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР). Дорадником висвітлено питання контролю за роботою харчоблоків та організацією харчування дітей. Також, він інформував присутніх про розширенні вимоги з організації харчування, зокрема про основні групи продуктів, які обов’язково мають бути в раціоні дитини, та про вимоги до цих продуктів.

Керівники закладів освіти отримали відповіді та роз’яснення на запитання, обмінялись досвідом щодо вирішення проблемних питань в організації харчування дітей.

 



Продовження тексту новини



19.01.2021 | Aдмін

Вернутись назад