І етап ХХІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика

Мова – глибинні пласти народу, жива скарбниця людської думки, життєдайна криниця невичерпної народної мудрості. Адже, доки існує мова – існує народ. Так було завжди, так буде й надалі. Саме тому про мову писали мислителі багатьох епох, саме з нею пов’язані історичні події. Тому шана до найбільшого надбання людства – рідної мови, є найціннішою.

З 9 по 16 листопада 2020 року у школах Бершадського району проведено І етап ХХІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика, з метою утвердження державного статусу української мови, піднесення її престижу серед учнівської молоді, виховання поваги до культури і традицій рідного народу. У заході взяли участь учні 3 – 11 класів.  



Цьогоріч, відповідно до умов епідемічної ситуації, Конкурс проведено з дотриманням законодавства України в частині запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-СоV-2.

Учні виконували завдання на розвиток творчого мислення, відтворення набутих знань з української мови у попередніх класах, а саме: написання твору, редагування тексту, добір синонімів та пояснення змісту фразеологізмів, складання словосполучень, відтворення змісту прислів’їв та приказок тощо.

То ж побажаємо юним знавцям української мови творчого натхнення, перемоги у наступних етапах Конкурсу!



16.11.2020 | Aдмін

Вернутись назад