Чи хворіють учителі?

   Так. На жаль, учителі відносяться до групи працівників в з підвищеним ступенем ризику захворіти на COVID-19. Учителі мають набагато більше контактів з іншими особами: як дорослими так і дітьми. А, як відомо, діти можуть хворіти на COVID-19 в легкій, безсимптомній формі. Тобто можуть бути потенційними носіями. То ж як діяти, щоб зберегти здоров’я якомога більшій кількості учасників освітнього процесу і не переривати навчання, якого так чекали і учні, і вчителі, і батьки?
   З метою недопущення масового інфікування, поширення в учнівських та вчительських колективах коронавірусної хвороби, згідно наказу по відділу освіти від 04.09.2020 р. № 86, педагогічним працівникам та обслуговуючому персоналу  категорично не дозволяється з’являтись на роботі з симптомами респіраторних захворювань чи з температурою тіла понад 37,20 С. За цим пильно слідкують медичний працівник та відповідальні особи, які проводять щоденний огляд та термометрію усіх працівників школи,  результати огляду заносять до спеціальних журналів.


    На сьогодні, на жаль, серед педагогів Бершадщини зафіксовано два підтверджених випадки захворювання на COVID-19. З метою недопущення поширення захворювання, переривання ланцюжка інфікування, відділом освіти було подано клопотання на комісію ТЕБ і НС про самоізоляцію старшої та середньої ланки двох шкіл району (захворівші учителі не викладали та не були контактними в молодшій ланці). На час самоізоляції учні перейшли на дистанційну форму навчання, для учителів передбачено можливість гнучкого графіка та дистанційної роботи. 

 


27.09.2020 | Aдмін

Вернутись назад