НАВЧАННЯ В УМОВАХ КАРАНТИНУ: Баланівська ЗОШ І-ІІІ ст.

    Пандемія коронавірусної інфекції внесла зміни і у функціонування нашого навчального закладу, проте незмінними залишились засади освітнього процесу: здобуття знань, формування самодостатньої компетентної особистості.
   Рішенням педагогічної від 31.08.2020 року (протокол №1) затверджено Тимчасовий регламент роботи освітнього закладу з урахуванням листа Міністерства освіти і науки України №1/9-420 від 05.08.2020 «Щодо організації роботи закладів загальної середньої освіти у 2020-2021 навчальному році», №1/9-490 від 28.08.2020 «Щодо створення безпечних умов організації освітнього процесу у 2020-2021 навчальному році», Постанови Головного державного санітарного лікаря України від 22.082020 №50 «Про затвердження протиепідемічних заходів у закладах освіти на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)».
    Адміністрацією Баланівської ЗОШ І-ІІІ ст. розроблено маршрути входу та виходу до закладу. Заборонено вхід до школи батькам та стороннім особам, окрім батьків дітей, які навчається в інклюзивних класах.


    Передбачені місця для дезінфекції рук, розміщені контейнери для використаних засобів індивідуального захисту.
Медична сестра щоденно проводить моніторинг стану здоров’я усіх, хто задіяний в освітньому процесі, шляхом проведення термометрії та опитування щодо самопочуття, учителі-предметники та класні керівники на першому уроці опитують учнів щодо їхнього самопочуття. Також класними керівниками організована регулярна комунікація з батьками школярів для з’ясування стану здоров’я учнів. Роз'яснювальна інформація щодо коронавірусної хвороби (COVID-19) розміщена на інформаційних стендах у коридорах закладу освіти, а також  у класних кімнатах.
     Розроблено алгоритм дій керівника у разі виявлення в здобувача освіти, педагогічного або технічного працівників ознак гострого респіраторного захворювання, у разі отримання позитивного тесту на COVID-19 та алгоритм інформування учасників освітнього процесу про випадок COVID-19 у Баланівській ЗОШ І-ІІІ ступенів.
   У школі виокремлено та обладнано спеціальне приміщення (ізолятор) для тимчасового перебування учасників освітнього процесу в разі виявлення в них симптомів гострого респіраторного захворювання або підвищеної температури.
    Організація навчання забезпечується з урахуванням вимог соціального дистанціювання (наявні розмежувальні лінії в коридорах, їдальні). Щоденно здійснюється моніторинг та аналіз відвідування занять учнями з метою раннього виявлення збільшення захворюваності та своєчасного інформування відповідної служби.
   Під час планування освітнього процесу педагогічні працівники зменшили кількість комунікаційних вправ, уникають групових ігор, проводять ранкові зустрічі із дотриманням соціальної дистанції, за можливості проводять уроки на свіжому повітрі. 
   В складних умовах адаптивного карантину робимо все можливе для забезпечення ефективності освітнього процесу. 


21.09.2020 | Aдмін

Вернутись назад