На Бершадщині моніторингова група здійснює перевірки закладів освіти на предмет дотримання протиепідемічних вимог

   На виконання доручення Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля від 04 вересня 2020 року №37133/0/1/-20, за результатами селекторної наради від 03 серпня 2020 року, розпорядження Голови обласної державної адміністрації від 09 вересня 2020 року №567 «Про утворення обласної робочої групи з перевірки закладів освіти щодо створення в них безпечних умов для вихованців, учнів, студентів, педагогічних та інших працівників з урахуванням епідемічної ситуації в регіоні» та наказу відділу освіти Бершадської райдержадміністрації від 04.09.2020 № 86 «Про створення моніторингової робочої групи щодо функціонування закладів освіти району в умовах адаптивного карантину» створена районна робоча група, в яку увійшли представники управління Держпродспоживслужби, районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, працівники відділу освіти.



    З 7 вересня 2020 року робоча група здійснює перевірки закладів освіти щодо створення в них безпечних умов для учнів та працівників школи з урахуванням епідемічної ситуації в районі. Загалом перевірено 18 закладів загальної середньої освіти.
    У всіх перевірених освітніх закладах:
наявна розмітка із стрілками руху; 
усі виходи з приміщень відкриті;
є кімнати для тимчасового ізолювання; 
дотримується соціальна дистанція; 
в закладах розроблено графіки уроків та харчування;
в наявності достатня кількість пірометрів, ЗІЗ та антисептиків; 
облаштовані місця для обробки рук та контейнери для збору використаних ЗІЗ.
   Результати перевірок засвідчують належну організацію, створення безпечних умов освітнього процесу в умовах карантину. 
   Окрім того, щоденно моніториться стан здоров’я учнів та працівників шкіл. У разі виявлення працівника з підвищеною температурою тіла понад 37,2 °C або із ознаками гострого респіраторного захворювання, такий співробітник не допускається до роботи з рекомендаціями звернутись за медичною допомогою до сімейного лікаря.
   Питання щодо дотримання у закладах освіти протиепідемічних заходів у зв’язку з поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 перебуває на постійному контролі Бершадської райдержадміністрації.


17.09.2020 | Aдмін

Вернутись назад