Обласна онлайн нарада «Про готовність закладів освіти області до роботи у 2020-2021 навчальному році»

   28 серпня 2020 року відбулась обласна онлайн нарада на тему: «Про готовність закладів освіти області до роботи у 2020-2021 навчальному році» за участю голови облдержадміністрації С. Борзова, першого заступника голови облдержадміністрації Н. Заболотної, керівника апарату облдержадміністрації О. Коханця, заступника директора департаменту освіти і науки облдержадміністрації О.Чорної, першого заступника начальникa головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області О. Сорочана, начальника відділу лікувально-профілактичної допомоги дитячому населенню департаменту охорони здоров’я облдержадміністраці Т. Бондаренко.
   Учасниками онлайн-наради були голова райдержадміністрації С.Кавун, начальник відділу освіти О.Тартачна, керівники закладів загальної середньої освіти району.
     Відкрив та вів засідання голова облдержадміністрації С. Борзов, який наголосив на забезпеченні належних умов для навчання дітей області.


Сергій Сергійович надав слово для звіту Сорочану О.П. – першому заступнику начальникa головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області, який зосередив акценти цільової авдиторії на матеріально-технічному забезпеченні навчальних закладів області, ремонті та заміні інвентарю, якості питної води в навчальних закладах, відповідності харчоблоків, медичному огляді технічного персоналу.
Також Олександр Павлович наголосив на виявлених недоліках в окремих районах під час перевірки навчальних закладів працівниками районних управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області, а саме: недостатній кількості холодильного обладнання, посуду в їдальнях, наявності медичних пунктів та ізоляторів у школах. Акцентував увагу на розмежуванні дітей під час перерв, забороні проведення масових заходів.
У своєму звіті начальник відділу лікувально-профілактичної допомоги дитячому населенню департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Тетяна Бондаренко акцентувала увагу на готовності навчальних закладів до роботи в умовах адаптивного карантину відповідно постанови заступника Міністра охорони здоров'я – головного державного санітарного лікаря України В. Ляшка від 22 серпня 2020 року № 50 «Про затвердження протиепідемічних заходів у закладах освіти на період карантину у зв'язку поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)».
Також наголосила на заключенні угод з медичними працівниками, наявності ізоляторів в навчальному закладі, алгоритмі дій на випадок захворюваності на коронавірусну інфекцію в дітей під час навчального процесу, призначення відповідальної особи в начальному закладі, облаштування медичних пунктів у школах.
Заступник директора департаменту освіти і науки облдержадміністрації Олена Чорна у своїй доповіді щодо готовності закладів освіти області до роботи у 2020-2021 навчальному році наголосила на перебуванні в навчальному закладі виключно вчителів та учнів, інформаційно-роз’яснювальній роботі щодо навчального процесу в умовах захворюваності на коронавірусну інфекцію, наявності дезінфекторів, відкритих входів і виходів в навчальний заклад, пересування учнів в масках на перервах (окрім дітей 1-4 класів) і по розмітках, забороні проведення масових заходів під час навчального процесу, відміні кабінетної системи навчання.
Також Олена Афанасіївна поінформувала цільову авдиторію про перехід на дистанційне навчання за умови перебування регіону в червоній зоні.
На завершення онлайн-наради Сергій Борзов заслухав очільників районів, в яких підрозділами Держпродспоживслужби були виявлені недоліки під час перевірки готовності закладів освіти до роботи у 2020-2021 навчальному році. 
По закінченню наради голова районної державної адміністрації Сергій Кавун підвів підсумки онлайн наради, наголосив присутнім, щодо належного виконання поставлених питань, дав відповідні доручення за напрямками роботи.


29.08.2020 | Aдмін

Вернутись назад