Вчителі Бершадської ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 – учасники проєкту «Вивчай та розрізняй: інфо-медійна грамотність»

    У березні–липні 2020р. вчителі Бершадської ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 долучилися до спільноти з 400 прогресивних шкіл та однодумців,  взявши участь у навчальних програмах проєкту «Вивчай та розрізняй: інфо-медійна грамотність», що виконується Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX) за підтримки Посольства США та Великої Британії, у партнерстві з Міністерством освіти і науки України та Академією української преси. 
    За ініціативи заступника директора з виховної роботи Аліни Янчук, координатора в м.Бершадь, участь в проєкті взяли вчителі, які у 2020/2021 навчальному році викладатимуть історію у 8-10 класах (Наталія Фіщук, Олександр Котляр), українську мову та літературу – 8-9 класах (Тетяна Мараховська, Тетяна Паламарчук),  мистецтво – 9 класі (Олена Паламарчук). 


    Ціль проєкту – допомогти українським школярам набути навичок критичного сприйняття інформації й усвідомити цінності високоякісної інформації в контексті освіти.
    Спираючись на розроблені IREX та перевірені на практиці методики медійної та інформаційної грамотності, проєкт допомагає розвинути ефективну сталу модель інтеграції навичок критичного сприйняття інформації в навчальний процес.
    Учасники проєкту прослухали вебінари «Оманливе дзеркало: як фотографії обманюють своїх глядачів уже понад 150 років», «Використання в навчальному процесі з медіаграмотності командних змагань», «Розвиток навичок перевірки фактів та інформації в шкільній освіті», «Академічна доброчесність для закладів освіти», «Використання алгоритмів та інструментів перевірки інформації у навчальному процесі», «Як працює наш мозок у сприйнятті інформації. Нейронауковий погляд на критичне мислення». Вчителі незабаром отримають сертифікати, що потверджують участь у 1-ій та 2-ій сесії онлайн-навчання з інфомедійної грамотності для вчителів закладів освіти, викладачів закладів вищої освіти та інститутів післядипломної педагогічної освіти.
   Всі учасники успішно завершили навчання на «Very Verified: онлайн-курсі з медіаграмотності», пройшли підсумковий тест і отримали почесне звання амбасадорів медіаграмотності.
   У серпні-вересні відбудуться тренінги і вебінари з інтеграції медіаосвітніх компонентів у навчальні програми.


14.07.2020 | Aдмін

Вернутись назад