Талановиті й цілеспрямовані

У душі кожної дитини є невидимі струни.
Якщо їх зачепити вмілою рукою, вони красиво зазвучать.
В.А. Сухомлинський. 
   Щорічно в перший день літа відзначаємо Міжнародний день захисту дітей. Кожна дитина народжується бути успішною. Єдине, чого вона потребує – виявлення і розвиток її талантів та здібностей. У Будинку дитячої творчості для цього створено всі умови.
   Вихованці Бершадського Будинку дитячої творчості – активні учасники й переможці Міжнародних, Всеукраїнських, обласних та районних конкурсів дитячо-юнацької творчості з вокального, хореографічного, інструментального виконавства: «Квітуча країна», «Сурми звитяги», «Зоряні мости», «Український унісон», «Зірковий тріумф», «Чайка», «Мамине щастя», «Зірковий бум», «Південний берег», обласного фестивалю вчительської та учнівської творчості «Проліски надії», обласного конкурсу солістів-вокалістів та читців «Зіркова мрія» тощо. Найактивнішими учасниками та переможцями стали Вікторія Гоцуленко, Олександра Герасименко, Сергій Іванченко, Майя Громико, Альона Зеленюк, Дарья Барткова та інші.


Вихованці гуртків технічної творчості та декоративно-ужиткового напрямку – постійні учасники та переможці обласних та районних виставок декоративно-ужиткового мистецтва «Люби і знай свій рідний край», «Новорічна композиція», «Сурми звитяги», «Український сувенір» тощо. Серед них брати Владислав та Віктор Громлюк, Ірина Миколюк, Сабріна Цибульська, Антоніна Каратнюк, Єлизавета та Дмитро Цимбал, Валерія Шарко, Єлизавета Хмарук, Софія Стебловська, Діана Клочай, Поліна Полятичко, брати Олександр та Іван Кустрич та інші.
Команда шашкістів у складі: Артем Херсонюк, Яна Шевчук, Анна Сокур, Артем Мазур, Михайло Жупанов, Олеся Паламарчук, Надія Бойко - одна із найкращих у Вінницькій області за результатами турнірів та змагань. Турнір «Бершадська нива», який започаткував понад 40 років тому Олександр Дьомін, зареєстровано у Книзі рекордів України як «Найтриваліший період проведення щорічних аматорських шашкових турнірів».
Щоденна праця керівників гуртків є і буде основою та підтримкою талановитих дітей. Фольклорний гурт «Щедрограй» має почесне звання «Зразковий художній колектив» системи Міністерства освіти і науки України. Його вихованці та випускники чудово володіють майстерністю гри на народних інструментах, пропагують народне музичне мистецтво не лише в районі та області, а й за кордоном. Педагоги гордяться своїми вихованцями, серед яких випускник колективу Максим Клапатюк. Візитівкою Бершадського району є ансамбль барабанщиць (керівники колективів Володимир та Юлія Віхренко).
Гордістю закладу є багаторазовий переможець Міжнародних та Всеукраїнських конкурсів мистецтв «Art People Fest у ритмах весни», «Brilliant Kiev Dance Cup» та інших - хореографічний колектив «Міраж» (керівник Олена Коновал).
На мистецькому олімпі щорічно з’являються нові талановиті зірочки, які сяятимуть ще яскравіше. 
Бажаємо вам, дорогі діти, вашим батькам та рідним міцного здоров’я, щастя, успіхів та нових перемог! Зі святом!
Юрій Баранов, директор Бершадського БДТ

 



01.06.2020 | Aдмін

Вернутись назад