День пам'яті та примирення

   Сьогодні ми вшановуємо пам’ять усіх, хто наближав перемогу над нацизмом. Всіх, хто звільняв Україну від нацистської окупації. Всіх, хто став жертвою нацизму.
   Відповідно до указу президента України, підписаного 2015 року, метою відзначення є «гідне вшанування подвигу українського народу, його визначного внеску в перемогу Антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні та висловлення поваги усім борцям проти нацизму». Таким чином, Україна розпочала нову традицію відзначення 8 та 9 травня в європейському дусі пам’яті та примирення.


    В цьому році у зв'язку з карантином через пандемію коронавірусу Україна змушена відмовитися від проведення масових заходів на честь Дня пам'яті і примирення 8 травня і Дня перемоги над нацизмом 9 травня.
   У закладах освіти району проведено ряд заходів із використанням технологій дистанційного навчання до Дня пам’яті та примирення, Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні:
тематичні уроки пам’яті з історії Другої світової війни;
уроки історії «Україна в Другій світовій війні», «І поклялися ми перемогти»;
тематичні інформації «Пам'ятаємо ту страшну війну», «Роки обпалені війною», «Бершадщина - край партизанської слави»;
перегляд відеоматеріалів «Україна у Другій світовій війні»;
майстер-класи з флористики та дизайну з виготовлення листівок до Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.
   Відділ освіти ініціював проведення онлайн виставки малюнків учнів «Цвіт маку – цвіт пам’яті!», яку буде презентовано згодом.
    Віримо, що наша пам’ять слугуватиме запорукою того, що подібна трагедія більше не повториться у світовій історії.
 


08.05.2020 | Aдмін

Вернутись назад