Дослідження стану реалізації дистанційного навчання

   Важливо знати яким чином та наскільки ефективно реалізується право учнів на освіту під час карантину. Дослідити ситуацію з організацією дистанційного навчання, з’ясувати проблеми допомогло он-лайн опитування з питань організації дистанційного навчання під час карантину. 
   Прийом відповідей на запитання анкет тривав з 15 квітня до 21 квітня 2020 року.
  Участь у ньому взяли понад 1818 респондентів: 1295 учнів, 490 вчителів та 33 керівників шкіл. За результатами анкетування 20% учнів 5-11 класів подобається навчатися дистанційно, більшості школярам все ж таки бракує «живого» спілкування з учителями та однолітками. 

Дослідження стану реалізації дистанційного навчання



    Педагоги в роботі використовують різні платформи, технології, соціальні мережі. Viber став найпоширенішим месенджером під час дистанційного навчання. Майже 99% респондентів вказали, що застосовують Viber як інструмент для організації дистанційного навчання. 
    Найпопулярнішими платформами для навчання є: Google Classroom (75,5%), YouTube (59,9%), сайти закладу освіти (95,4%), телеканали (59%) тощо.
    62% респондентів позитивно оцінюють проект дистанційної освіти «Всеукраїнська школа онлайн», що реалізується для учнів шкіл з 6 квітня та значно покращує роботу вчителів та учнів.
    55% педагогічних працівників вважають, що для підвищення якості онлайн-навчання учнів потрібно вдосконалити методику організації освітнього процесу із застосуванням технологій дистанційного навчання. В умовах карантину      47% педагогів витрачають значно більше часу на підготовку до проведення навчальних занять.
    Найскладнішим у процесі реалізації дистанційного навчання в час пандемії є налагодження зв’язку з учнями, про це повідомили 69% респондентів. При цьому 47,8 % вчителів вперше використовують технології онлайн-навчання.
    Ефективність навчання дітей під час карантину залежить від спільних зусиль системи освіти, керівництва закладу освіти, вчителів, учнів та батьків.
    Щиро дякуємо за участь в анкетуванні! Разом ми зможемо все!


22.04.2020 | Aдмін

Вернутись назад