Для творчості немає карантину!

   Одним із завдань позашкільної освіти є розвиток творчих здібностей дітей, створення умов для їх творчої самореалізації. Для  педагогічного колективу Будинку дитячої творчості  перехід на нові форми освітнього процесу  в умовах карантину стали  поштовхом до пошуку цікавих та сучасних  методів організації роботи. 
     На засіданні педагогічної ради було ухвалено загальний план заходів, яким  передбачено наступні види роботи:
Організаційно-методична робота:  заходи із самоосвіти керівників гуртків (участь у вебінарах, вивчення методичної літератури, оформлення рефератів, вивчення відео майстер-класів, робота з діловою документацією).  Станом на 7 квітня керівники гуртків опрацювали дистанційні вебінари  на освітній платформі  «Всеосвіта» ( «Техніки релаксації для педагогів», «Булінг в освітньому середовищі: як розпізнати та як діяти», « Особливості ґендерної рівності в освітньому процесі», «Педагогіка партнерства у Новій українській школі»,  «Організація навчання та дозвілля під час карантину: корисні матеріали на допомогу педагогу», «Практичні поради щодо організації дистанційного навчання під час карантину»).


Для керівників організовуються заняття з комп’ютерної грамотності на тему «Створення дидактичних матеріалів  за допомогою програми Microsoft Word», «Робота у програмі Microsoft PowerPoint».

Згідно плану роботи, керівники гуртків також отримали матеріали та працюють над виготовленням зразків виробів та  експонатів  у різних техніках декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва для участі у виставках:  Вінницького  ОЦТУУМ «Люби і знай свій рідний край», «Мистецтво оригамі»,  щорічної обласної виставки – звіту закладів  позашкілля  «Країна юних майстрів», щорічних районних виставок до Дня Захисту дітей, Дня конституції, Дня Незалежності, районного еко-фестивалю «Скайлайн».

Для організації дистанційної  роботи з гуртківцями створено БЛОГ Бершадського Будинку дитячої творчості (адреса https://bershadblogspot.blogspot.com/), функціонує сторінка закладу  в мережі Фейсбук за адресою https://www.facebook.com/groups/332550023826670/ .  

На цих ресурсах керівники гуртків викладають завдання для роботи, описи майстер-класів, цікаві навчальні відеоматеріали. На сторінці блогу «Віртуальна виставка»  гуртківці звітують про виконані завдання. Спілкування з дітьми і батьками відбувається  в телефонному режимі, через мобільні мережі.

Запрошуємо відвідати віртуальний Будинок дитячої творчості та знайти для себе корисну інформацію! 

https://bershadblogspot.blogspot.com/

 

Юрій Баранов, директор БДТ



07.04.2020 | Aдмін

Вернутись назад