Дошкільнята долучилися до Тижня доброти

    Протягом 24 лютого – 2 березня 2020 року в ЗДО №3 «Малятко» тривав Тиждень доброти, який організовано в рамках проведення «ІІ Всеукраїнського заняття доброти «Гуманне та відповідальне ставлення до тварин», присвячене Всесвітньому дню котів.
    Метою Тижня доброти було ознайомлення дошкільнят з цікавими історіями одомашнення тварин, розширення їх знання про котів і собак, їх значення для людини, з поняттями про добро і зло, ласку і жорстокість по відношенню до тварин, формування навичок поведінки при зустрічі з безпритульними та домашніми тваринами, виховання гуманного, дбайливого ставлення до домашніх улюбленців, почуття милосердя. Вихователі розповідали дітям, що тварини потребують турботи, як правильно за ними доглядати та піклуватися.


     Підсумком Тижня доброти було проведення інтегрованих занять у середніх та старших групах: «Тварини наші друзі» в групі «Буратіно» (Траченко О.І.), «Відповідальне ставлення до тварин» у групі «Ромашка» (Концибовська Г.І.), «Добро твори, тваринам допоможи» в групі «Мотрійка» (Крук Л.В.), « Весела подорож на ферму» в групі «Чебурашка» (Янішевська Л.Д.), «Ми відповідальні за тих, кого приручили» в групі «Дзвіночок» ( Заяц А.І.). Заняття були насичені дидактичними іграми, елементами театралізації, художньо-естетичними завданнями, діти вирішували проблемні ситуації, слухали оповідання В. Сухомлинського, розглядали малюнки, переглядали мультфільми.
    Навчати дитину доброти та співчуттю до братів наших менших є потребою, тому що від наших вчинків залежить, у якому саме світі ми житимемо.


04.03.2020 | Aдмін

Вернутись назад