Бершадську загальноосвітню школу № 1 відвідають справжні українські полярники

    У Міністерстві освіти і науки України оголосили результати цьогорічного конкурсу «Запроси полярника до себе». Серед переможців – вихованці гуртка юних фотоаматорів «Фокус» Бершадської СЮТ, що працює на базі Бершадської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1. 
   Переможцями конкурсу стали 27 шкіл із Києва, Львова, Одеси, Чернігова, Вінниці, Ужгорода, Житомира, Сєвєродонецька, Броварів, Слов’янська і … Бершаді!
    Перемогу у конкурсі вихованцям гуртка приніс пластиліновий анімаційний мультик «Як щедрівка завітала на Північний полюс». 


      Згідно з вимогами конкурсу можна було б написати твір чи поставити сценку. Але ми вирішили пофантазувати і придумали історію про летючу комету, яка на своєму хвості принесла в Антарктиду дзвінку та веселу щедрівку.  Діти багато ліпили, фотографували і кожна пластилінова фігурка доповнювала сюжет нашого мультфільму. Та найцікавішим було створення історії, яка могла з’явитися лише у безпосередній дитячій уяві.  Мультик вийшов цікавим, трошки наївним та фантастичним. Але дуже приємно, що нашу історію побачили самі полярники.
      Оцінювали дитячі роботи учасники 2-ої антарктичної експедицій, які зараз перебувають на станції “Академік Вернадський”. 
     Переможці завжди отримують подарунки – і цей буде особливим. Згідно з умовами конкурсу, до шкіл-переможців завітають учасники антарктичних експедицій і познайомляться з дітьми.
     До нас часто приходять гості, але зустріч з полярниками - особлива! Будемо чекати на них до кінця навчального року. На початку весни частина експедиції має повернутися з Антарктиди.
     Гості покажуть дітям світлини і привезуть подарунки. Зокрема, школярі дізнаються по те, як насправді виглядає робочий день полярника.

 



07.02.2020 | Aдмін

Вернутись назад