Колегія відділу освіти, фізичної культури та спорту Бершадської райдержадміністрації

    27 грудня 2019 року на базі районного методичного кабінету відбулася колегія відділу освіти, фізичної культури та спорту Бершадської райдержадміністрації за участю начальника відділу освіти Тартачної О. М., спеціалістів відділу та методистів, керівників шкіл, директорів закладів позашкільної освіти, професійного ліцею.
    Начальник відділу освіти, фізичної культури та спорту Тартачна О. М. детально проаналізувала результати участі учнів закладів загальної середньої освіти району у ЗНО-2019. Сьогочас зовнішнє незалежне оцінювання – це той стартовий майданчик, з якого дитина відправляється у світ дорослого життя. Тому головним завданням учителя є якісна підготовка учнів до державної підсумкової атестації (ЗНО). Також детально обґрунтувано систему заходів, проведених відділом щодо матеріально-технічного забезпечення закладів освіти району. Начальник відділу наголосила, що освіта сьогодні повинна бути істинною, повною, ясною і міцною. А це можливо лише за умови професіоналізму вчителя та сучасного технічного обладнання.


    Ґрунтовно проаналізовано результати участі випускників шкіл у ЗНО-2019 з української мови та літератури і математики та моніторингу якості знань учнів 10, 11 класів з української мови. Адже питання якості навченості учнів постійно знаходиться на контролі відділу освіти, фізичної культури та спорту. На цих питаннях зупинилися методисти районного методичного кабінету О. Деркач та Л.Кушнір.
     Спеціаліст відділу освіти, фізичної культури та спорту О.Ковальчук окреслила питання превентивного виховання учнів. Доповідач детально проаналізувала заходи, проведені відділом та школами району щодо системи виховної роботи у рамках превенції та подолання булінгу. Також звернула увагу присутніх на те, що у превентивному вихованні учнівської молоді важливим є залучення до виховного процесу батьків, громадських організацій, самоврядування; координація взаємодії школи, сім’ї та громадськості. Бо постійна співпраця школи з батьками, іншими суспільними організаціями забезпечує стійкість і стабільність освітнього процесу, сприяє усуненню психолого-педагогічних порушень соціальної адаптації неповнолітніх.
    Організація якісного харчування учнів у закладах загальної середньої освіти — одне з важливих питань у діяльності відділу та керівника школи. Адже сьогодні необхідним є оновлення та матеріальне забезпечення шкільних їдалень сучасним обладнанням, яке забезпечить високу якість харчування дітей у школах. Провідний спеціаліст відділу О. Когут детально обґрунтувала вимоги до якісного харчування учнів, звернула увагу присутніх на заходи, які проводяться відділом освіти, фізичної культури та спорту щодо забезпечення раціонального і безпечного харчування учнів. А також наголосила на необхідності здійснення систематичного контролю за організацією харчування дітей у закладах освіти району.   
      Час спонукає до освоєння новітніх технологій, бо прогрес диктує свої умови: результативності, умілого підходу до розв’язання проблем сьогодення. Та й, врешті-решт, час запитає нас… Бо сучасний керівник закладу освіти несе велику відповідальність перед прийдешнім. Тому головними завданнями сьогодні є надання якісних освітніх послуг, вболівання за майбутнє покоління, створення комфортних умов для розвитку та виховання дітей, вирішення ключових питань розвитку освітньої галузі району.
Олена Деркач, методист РМК
 


28.12.2019 | Aдмін

Вернутись назад