Жіночий колектив Бершадської загальноосвітньої школи №1 долучився до Всеукраїнського флешмобу #УкраїнськаХустка

    З нагоди відзначення Всесвітнього дня української хустки, в Бершадській  загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №1 відбулося справжнє свято жіночності та ніжної дівочої краси.  Школа цвіла червоними, жовтими, білими, вишневими українськими хустками. Дорослі, юні та зовсім маленькі красуні одягали самі та інших запрошували робити світлини в хустині, долучившись до Всеукраїнського флешмобу #УкраїнськаХустка, #зроби_фото_з_хусткою, #моя_українська_хустка.
    Святковим підсумком Тижня української хустки стало загальношкільне свято "Українська хустка - берегиня роду", яке підготували учні 8-А класу (класний керівник Галина Іванівна Бурлаченко) і педагог-організатор Тетяна Анатоліївна Мараховська. Мовою пісні, традиційних вуличних гулянь та ігор з хусткою діти розповіли історію хустини, прикрашаючи нею свої виступи. Особливою родзинкою свята було дефіле з хустками. Під бурхливі оплески глядачів виходили юні красуні. Мовою жестів та яскравих квітчастих хустин дівчата розповідали про свою повагу до минулого, замилування красою барвів та життєстверджувальною нотою сучасної моди, у якій завжди буде місце народним орнаментам.
    Свято вдалося на славу: хустка об’єднала дівчину і жінку, минуле і сьогодення, ніжну дівочу красу та щиру жіночу вроду.


Довідково

   З ініціативою щодо його впровадження та щорічного відзначення виступила депутатка Вінницької обласної Ради Людмила Станіславенко, а також артистки театру і кіно, викладачки вузів, представниці Клубу Успішних Жінок України.
Запровадження Всесвітнього Дня Української Хустки на державному рівні викликано тим, що споконвіку українки носили хустку, яка вважалась оберегом, символізувала любов та свободу, вірність традиціям і патріотизм. Тож започаткування свята Української Хустки сприятиме збереженню та відродженню українських традицій.
   Організатори сподіваються, що Всесвітній день Української Хустки збере таку ж кількість прихильників, як і День Вишиванки і запрошують долучитись усіх бажаючих.
    Започаткування та проведення «Всесвітнього дня української хустки» сприятиме відродженню хустини, як важливого, невід’ємного елементу української культури, та збереже її цінність для майбутніх поколінь.


10.12.2019 | Aдмін

Вернутись назад