Розвиток творчих здібностей учнів на уроках української мови та літератури

     27 листопада 2019 року на базі Ставківської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів відбувся районний семінар-практикум учителів української мови та літератури з теми «Розвиток творчих здібностей учнів на уроках української мови та літератури». 
     Сучасний освітній процес має бути спрямований на те, щоб учень набував знання та вміння, котрі стануть йому потрібними в житті. Адже сьогодні необхідно приділяти важливу увагу на уроках словесності розвитку творчості як способу оптимізації навчання.
     У практичній частині семінару важливими були навчальні і виховні елементи сучасних технологій.  Змістовні, сучасні уроки вчителя Ставківської ЗОШ І – ІІ ступенів  Малиновської Л. В. - свідчення тому. Адже це поєднання традиційних і нетрадиційних форм та методів роботи, компетентності, творчості й ініціативи. Педагоги району ознайомилися з практичною лабораторією словесника: проведено урок української літератури у 8 класі з теми «В. Сосюра «Любіть Україну!» Патріотичний мотив твору. Любов до Батьківщини як важливий складник життя людини» та  у 9 класі - з теми «Складнопідрядні речення». 


    Відкриті уроки продемонстрували фахові знання, методичні вміння словесника, необхідність застосовування сучасних освітніх технологій, ІКТ, нових методів і прийомів роботи для формування ключових компетентностей учнів.
      Сподобалася присутнім душевна атмосфера виховного колажу – візитки закладу освіти «Рідна школа – казка тепла, доброти» (учитель Кузьменко Н. О.).
    Підводячи підсумки семінару-практикуму, учасники відзначили необхідність розвитку творчості учнів на уроках словесності. Адже це дає змогу розкрити у школярів вміння логічно й абстрактно мислити, критично висловлювати свої думки, порівнювати, узагальнювати.
   Педагоги обмінялися думками, побажали дітям наполегливості в оволодінні знаннями, а вчителям – натхнення, здоров’я  і бажання сіяти розумне, добре, вічне.
Олена Деркач, методист РМК


28.11.2019 | Aдмін

Вернутись назад