Відзначення Дня Гідності і Свободи в закладах освіти району

     20-21 листопада у закладах загальної середньої освіти району відбулися  заходи щодо відзначення Дня Гідності та Свободи, мета яких - утвердження ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного покоління об’єктивної інформації про доленосні події в Україні. 
     У всіх школах району проведені загальношкільні виховні години «За мою і твою свободу», «За мир в усьому  світі-це значить за життя», «Україна - країна нескорених», «За мир в Україні, за гідність кожної людини»,  «У нашій рідній Україні ми всі – український народ», тематичні уроки, лекції, бесіди «Патріотизм, Україна для кожного українця», «Небесна Сотня», «Невмируща слава України», «Скажи своє слово про Україну», «За мою і твою свободу», «Герої завжди поміж нас». Також відбулися засідання круглих столів за участю  воїнів ООС «Україна гідна свободи», переглянуто документальні фільми «Революція Гідності», «Переломний момент», «Слідами лютневого  снігу».


    У шкільних бібліотеках організовано книжкові виставки, присвячені героїзму учасників Революції Гідності та подіям на сході України «Жертовний шлях до мрії», «Небесна  Сотня», «Скорботна свічка пам’яті святої», «Пам'ять про героїв стукає в наші серця», «Помаранчева революція та Революція Гідності – шлях до євроінтеграції», «Забуттю не підлягає». 
     У всіх закладах освіти проведені загальношкільні лінійки «Можна все на світі вибирати, сину, вибрати не можна тільки Батьківщину», «Їх подвиг незабутній», мета яких - вшанувати патріотизм і мужність захисників країни, прищеплювати любов до Батьківщини, розвивати бажання стати гідними громадянами України.
    Учні старших класів Бершадської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1, № 3 та професійного ліцею взяли участь у районних заходах, які відбулися на базі дитячої музичної школи. 
     Колективом відділу освіти, фізичної культури та спорту здійснено покладання квітів до пам’ятного знака Небесної Сотні на центральній площі міста, відвідано музей Гідності і Свободи на базі Бершадської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 3.          Також хвилиною мовчання працівники освіти вшанували загиблих Героїв Бершадщини, бо віддали вони своє життя заради миру, добра, справедливості, заради життя на землі. 
Пам’ять… Вона завжди з людьми. Вона нагадує нам, живим, про те, що герої не вмирають. Вони - в наших серцях....         Вони –  у спогадах, думках… Не забуваймо про це.
Валентина Куцак, методист РМК



22.11.2019 | Aдмін

Вернутись назад