ХХ Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика

     «Мова – втілення думки. Що багатша думка, то багатша мова. Любімо її, вивчаймо її, розвиваймо її! Борімося за красу мови, за правильність мови, за приступність мови, за багатство мови...» - наголошував відомий український поет, перекладач М. Т. Рильський.
   З метою утвердження державного статусу української мови, піднесення її престижу серед учнівської молоді, виховання поваги до культури і традицій рідного народу у школах району проведено ХХ ювілейний Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика, який стартував 15 жовтня 2019 року. 


    У першому етапі Конкурсу взяли участь учні із 35 шкіл Бершадського району (в тому числі 4 заклади освіти Джулинської ОТГ). 172 переможці шкільних змагань стали учасниками ІІ етапу Конкурсу, який відбувся 09 листопада 2019 року на базі Бершадської ЗОШ І – ІІІ ступенів № 1. Урочисте відкриття Конкурсу у районі організовано педагогічним колективом Красносільської ЗОШ І – ІІІ ступенів. Зі шкільної сцени лунали пісні та вірші  про рідну мову, українське слово. 
    Учасники Конкурсу виконували завдання, розроблені Департаментом освіти і науки Вінницької обласної державної адміністрації. А це - творча робота та завдання з орфографії, фразеології, граматики, морфеміки. 
    Переможцями та призерами ІІ етапу Конкурсу стали 44 учні закладів загальної середньої освіти району. У ІІІ етапі Конкурсу, який відбудеться 23 листопада 2019 року, візьмуть участь Шевченко Віктор, учень 4 класу Бершадської ЗОШ І – ІІІ ступенів № 1, Рутковська Наталія, учениця 9 класу Бершадської ЗОШ І – ІІІ ступенів № 3 та Німчук Юлія, учениця 11 класу Бершадської ЗОШ І – ІІІ ступенів № 1.
     Вітаємо з перемогою! Бажаємо нових звершень і досягнень, творчих злетів і здобутків!

Олена Деркач, методист РМК


15.11.2019 | Aдмін

Вернутись назад