Компенсаційна школа вчителів-філологів

    30 жовтня 2019 року на базі Бершадської ЗОШ І – ІІІ ступенів № 1 відбулося засідання Компенсаційної спеціалізованої школи для вчителів української мови та літератури, які викладають у 9, 10, 11 класах. Мета заходу – якісна підготовка учнів до зовнішнього незалежного оцінювання.
      Сьогодні ЗНО – це той стартовий майданчик, з якого учень відправляється у світ дорослого життя. Яким би не був учитель майстер і учень старанний, життя ставить перед ними планку досконалості. Результат – це плідна співпраця. Отже, актуальним питанням  щодо якості освіти, яке знаходиться на постійному контролі відділу, є рівень  зовнішнього незалежного оцінювання.        


    На засіданні Компенсаційної школи детально проаналізовано результати ЗНО-2019 з української мови та літератури, типові помилки, які допустили учні при виконанні тестових завдань закритої та відкритої форми. Також зверталася увага вчителів на вимоги до тестових робіт, програму ЗНО з української мови і літератури, написання учнями власного висловлення, дотримання його структури. 
    Наприкінці засідання всі вчителі успішно виконали тести ЗНО, редагували власне висловлення, написане учнями 11 класів, та ділилися досвідом щодо якісної підготовки школярів до зовнішнього незалежного оцінювання.
Отже, ЗНО – це результат співпраці «вчитель - учень». Час диктує своє: необхідно піднімати планку, постійно працювати над підвищенням вчительської майстерності, жити під рубрикою «вчуся я, вчу учня», і тільки тоді буде певний результат.
Олена Деркач, методист РМК


30.10.2019 | Aдмін

Вернутись назад