Святкування Дня захисника України у школах району

     Україна… В моєму серці, понад усе! Під таким гаслом у всіх школах району відбулися заходи щодо відзначення Дня захисника України. Метою їх є формування в учнів розуміння понять «цілісність», «незалежність», «герой», «патріот», «захисник», плекання громадянських якостей, почуття щирої поваги і вдячності до захисників Вітчизни всіх поколінь та історичних віх. 
    Тому у всіх закладах загальної середньої освіти проведено святкові лінійки «В єдності наша сила», «З відданістю Україні в серці», «Ми нащадки козацького роду», де учнів інформовано про історичне минуле і сьогодення українського народу, його боротьбу за незалежність, волю, мову, культуру, звичаї.
     Крім того, вже традиційно, в школах району, в рамках акції «Дякую солдатам за мирне небо!», учні писали воїнам листи-вітання, створювали се малюнки, щоб передати на Схід і зігріти солдатські серця, нагадати, що про них пам’ятають і чекають живими.


     До того ж у шкільних бібліотеках діяла виставка художньої та публіцистичної літератури «За єдину Україну», мета якої інформувати школярів і педагогів про події на Сході держави, про минуле і сьогодення. А також бібліотекарями шкіл проведено уроки пам’яті «Ми нащадки козацького роду», «Гетьмани України», «Україна – мати. Вмій її захищати», де йшлося про звитяжну боротьбу українського козацтва та обов’язок кожного громадянина – стати на захист своєї держави. 
     «Людина створена природою для миру, а не для війни, народжена для радості, а не для горя…», - зазначав свого часу Франсуа Рабле. І це, дійсно, так. Тому у школах району відбулися спортивні змагання «Юні захисники», «Ми за мир», у яких взяли участь учні 8 – 11 класів. Діти показали свою спритність, витривалість, уміння долати перешкоди. Також проведено демонстрацію художніх та документальних відеоматеріалів про подвиги захисників України, історичні факти становлення української армії.
     Крім того учнями Устянської ЗОШ І – ІІІ ступенів зроблено пластиліновий мультфільм «Я вірю в майбутнє твоє, Україно!», де діти показали свою майстерність, своє бачення подій, які сьогодні відбуваються у нашій державі.
В. Думанський говорив, що «кров має текти жилами, а не ріками». Це повинен пам’ятати кожен житель України.      Слава тим, що захищають нашу землю і своїми здорбутками стверджують, що Україна – це неповторність, і вона - європейська держава.


15.10.2019 | Aдмін

Вернутись назад