Інтегрований семінар учителів біології та хімії

«Всі знання  виростають з одного коріння- 
навколишньої дійсності, мають між собою 
  зв’язки, а тому повинні вивчатися у зв’язках».
Я.А.Коменський
       01 жовтня 2019 року на базі Бершадської ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 відбувся практичний семінар учителів біології та хімії за темою «Методика проведення інтегрованих занять з природничих дисциплін». Адже, сьогодні головним завданням освіти є підготовка молоді до сучасного життя, тобто формування в неї необхідних компетентностей, а одним із засобів їх формування  - інтеграція навчальних дисциплін.


      Учасники семінару відвідали бінарний урок біології та хімії у 9 класі за темою «Ферменти та їх властивості», який провели учитель біології Щетенюк А.М. та учитель хімії Любавіна Г.Г. Педагоги гармонійно співпрацювали на уроці у розкритті складної теми та просто й доступно донесли до учнів особливості будови та  значення ферментів як біокаталізаторів.
    На уроці біології у 6 класі за темою «Загальний план будови клітини» учні та учителі «подорожували» віртуальною клітиною, адже заняття побудувала учитель Буханенко О.О., використовуючи міжпредметні зв’язки з інформатикою. Учитель хімії Любавіна Г.Г. вдало продемонструвала інтеграцію знань з хімії та фізики на уроці «Електролітична дисоціація. Електроліти й неелектроліти».
     Цікавим та повчальним був просвітницький захід – «Суд над тютюном», де  старшокласники озвучили цікаві факти з історії, географії, медицини, соціології, біології, розкриваючи роль тютюнопаління в суспільстві.
  На завершення методистом І.Романчук презентовано буклет «Методика проведення інтегрованих занять з природничих дисциплін» та підведено підсумки семінару.
    Спільнота учителів біології та хімії висловлюють подяку колективу  Бершадської школи І-ІІІ ст.№1 за організацію районного семінару та досвід роботи,  яким щиро поділились.
Ірина Романчук, методист РМК


02.10.2019 | Aдмін

Вернутись назад