Поповнення в рядах юних лісівників

     В ці вересневі дні поповнили команду юних лісівників учні Флоринської та Сумівської шкіл Бершадського району. Цієї урочистої події діти чекали з нетерпінням, адже бути членом учнівського лісництва – почесно та відповідально.
     Традиційно привітати новоспечених вихованців учнівських лісництв та пов’язати їм символічні краватки завітав до шкіл директор ДП «Бершадський лісгосп» М.В. Краснєєв. Він підкреслив, що цілеспрямована робота з дітьми прищеплює молодому поколінню такі цінності, як любов до природи, дбайливе ставлення до лісу та його мешканців, адже ми ростимо гідних свідомих українців, подякував наставникам та вчителям, які багато сил та часу вкладають у спільну справу. 


    Учнівське лісництв «Зелений світ», що діє на базі Флоринської школи (директор В.І.Усатюк, педагог-наставник О.В. Макарчук), цьогоріч поповнилося школярами початкових класів. Під час урочистої лінійки юні лісівники ознайомили присутніх із досягненнями учнівського лісництва, влаштували невеличку концертну програму.   
    У Сумівській школі для вихованців учнівського лісництва «Юні друзі лісу» (директор школи Г.М. Гуз, педагог-наставник М.М. Маценко)  за доброю щорічною традицією організували свято «Лісові на вірність присягаємо». На урочистій події були присутні директор ДП «Бершадський лісгосп» М.В. Краснєєв та лісничий Сумівського лісництва В.А. Гуз. Також перейняти досвід сумівських колег завітали і представники новоствореного Ободівського учнівського лісництва «Лісовий кіт»: лісничий Ободівського лісництв С.А. Білаш, директор Ободівської школи А.В. Катренко, педагог-наставник Н.О. Поліщук та активні учні школи, які з цікавістю ознайомилися із багаторічним досвідом сумівських колег. Юні лісівники провели для гостей екскурсію шкільним дендропарком та еколого-просвітницьким центром, прозвітували про діяльність та досягнення учнівського лісництва «Юні друзі лісу».
     Успіхи вихованців учнівських лісництв, якими опікується ДП «Бершадський лісгосп», добре відомі в області та Україні, про що свідчать численні загальноукраїнські та обласні нагороди за участь у різних екологічних конкурсах, форумах, зльотах учнівських лісництв.
     На завершення урочистостей діти присягли лісу на вірність. Відтепер вони стали помічниками професійних лісівників Бершадського лісгоспу, з якими спробують нелегкої праці під час створення лісових культур, збору лісового насіння. Попереду у них чимало справ у команді юних лісівників.


25.09.2019 | Aдмін

Вернутись назад