Освітяни Вінниччини готуються до нового навчального року

     20 серпня, в обласному академічному музично-драматичному театрі імені Садовського зібралося кількасот освітян Вінниччини. Приводом для такого зібрання стала традиційна серпнева обласна конференція педагогічних працівників, де йшлося про результати першого року НУШ, інклюзію та підготовку до 2019/2020 навчального року.
 


      Участь у роботі конференції взяли голова облдержадміністрації Валерій Коровій та заступник голови обласної Ради Михайло Кременюк, голова постійної комісії обласної Ради з питань освіти, культури, сім'ї та молоді, спорту і туризму, духовності та історичної спадщини Людмила Станіславенко та голова обласної організації Профспілки працівників освіти і науки Сергій Пугачов. Учасниками конференції стала і делегація відділу освіти, фізичної культури та спорту Бершадської райдержадміністрації, до складу якої увійшли: Тартачна О.М.- начальник відділу освіти , фізичної культури та спорту, Морочинський М.К.- голова ради голів профкомів працівників освіти, Ковальчук О.О. - спеціаліст відділу освіти,фізичної культури та спорту, Філімонова А.Г.- завідуюча РМК, Свистун Н.Є.- методист РМК з дошкільної освіти. 
    В ході засідання, яке відкрив та модерував заступник голови облдержадміністрації Ігор Івасюк, проаналізовано діяльність закладів освіти області в минулому навчальному році та визначено ключові завдання на новий 2019-2020 навчальний рік.
    З вітальним словом до освітян звернувся голова облдержадміністрації Валерій Коровій. В першу чергу, він подякував педагогам за відданість обраній справі, професійність та щоденну наполегливу працю.
«Якщо підсумовувати результати проведення ЗНО на Вінниччині, можу з упевненістю визнати: разом ми зробили досить потужний крок, внаслідок якого наші кількісні намагання змінити ситуацію на краще перетворилися в якісні освітні параметри. До прикладу, з математики ми були на 23 місці в Україні, сьогодні – на 14-тому. Дуже втішними є і результати з української мови. Це свідчення того, що ваша праця дає можливість учням Вінниччини бути конкурентоспроможними серед інших, аби мати можливість продовжити навчання в обраних вищих навчальних закладах», – наголосив голова облдержадміністрації.
    Не оминув увагою керівник регіону і підсумки першого року впровадження на Вінниччині концепції «Нова Українська Школа». «Найкращим доказом успішності реформи є небажання першачків залишати шкільні класи», – зауважив посадовець.
     Підсумки роботи освітньої галузі області за минулий навчальний рік підбив в.о. директора департаменту освіти і науки облдержадміністрації Володимир Буняк.
      Привітали освітянську спільноту області заступник голови обласної Ради Михайло Кременюк, голова Вінницької обласної організації профспілки працівників освіти і науки України Сергій Пугачов та депутат обласної Ради, голова постійної комісії обласної Ради з питань освіти, культури, сім'ї та молоді, спорту і туризму, духовності та історичної спадщини Людмила Станіславенко.
       На завершення заходу під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Ігоря Івасюка відбулося вручення грамот та почесних відзнак обласної державної адміністрації і обласної Ради кращим працівникам освітянської галузі.
В рамках серпневої педагогічної конференції Департаменту освіти і науки облдержадміністрації на базі КВНЗ «Вінницька академія неперервної освіти» було проведено нараду керівників органів управління освітою райдержадміністрацій, міських рад та об’єднаних територіальних громад та секційні засідання. 
     За підсумками роботи конференції було визначено актуальні напрямки та форми спільної роботи, шляхи їх реалізації задля скеровування педагогічної спільноти у сфері реалізації ціннісних пріоритетів особистості підростаючого покоління, суспільства, регіону вцілому.
 

 



21.08.2019 | Aдмін

Вернутись назад