Освітяни Бершадщини готуються до нового навчального року

      Першого вересня школи Бершадського району відкриють двері для більше ніж 500 першокласників. Це другий набір учнів, що будуть вчитися за інноваційним освітнім стандартом Нової української школи.
     У 2019 році на потреби Нової української школи  державою виділено  1 млн. 479 тис. грн.,  з місцевого бюджету виділено 215 тис. грн. та з бюджету Шляхівської ОТГ 17,6 тис. грн.  Загальна сума 1 млн. 712 тис. 802 грн.
     Нова українська школа - це новий освітній простір, який має бути зручним та комфортним для кожного учня. З цією метою змінюється просторово-предметне оточення. Планування і дизайн освітнього простору спрямовуються на розвиток дитини та її мотивації до навчання. Так  відділом освіти,фізичної культури та спорту Бершадської райдержадміністрації проведено закупівлю сучасних меблів для першокласників, які навчатимуться у 2019/2020 навчальному році. Шляхом відкритих торгів закуплено сучасні меблі на суму 622 тис.635 грн., а саме це 515 комплектів столів учнівських одномісних та стільців. Меблі для учнів 1 класів доставлено у заклади загальної середньої освіти району.


   На сьогоднішній день, відділ освіти проводить тендерні закупівлі дидактичних засобів навчання для початкової школи на суму 401 тис. грн. Це набори магнітних літер, цифр та предметних карток, вимірювальні інструменти та прилади, рахунковий матеріал, набори для вивчення складу числа, грошові знаки, танграми тощо.
    Застосування дидактичних засобів у процесі навчання не є чимось принципово новим, але НУШ робить використання таких матеріалів обов’язковим, оскільки діти молодшого шкільного віку значно легше сприймають візуальну та тактильну інформацію, ніж абстрактні поняття. Проте, педагоги не відмовилися і від роботи зі звичними для нас книгами. Станом на  сьогодні заклади освіти забезпечені підручниками для учнів 1 та 2 класу НУШ на 100%.
     Робота по зміцненню та оновленню матеріально-технічної бази продовжується: тривають торги на мультимедійне обладнання та фабрики друку, завершуються поточні ремонти в закладах освіти. 
      Попереду новий навчальний рік, рік сподівань, відкриттів, рік неповторного шкільного життя!


08.08.2019 | Aдмін

Вернутись назад