Літо на березі Бугу

    Усі ми родом із дитинства. З яким трепетом чекали закінчення навчального року, коли для школярів розпочинається весела і довгоочікувана пора − канікули. Літні канікули складають значну частину вільного часу дітей. Літо – час ігор, розваг, свободи у виборі занять, зняття накопиченої за рік напруги, поповнення витрачених сил, відновлення здоров'я. Це період вільного спілкування дітей, сповненого казкових емоцій, нових друзів і різноманітних розваг.
    3 червня для маньківських школярів відкрив свої двері пришкільний табір «Первоцвіт», в якому перебувало 30 вихованців. Тут діти цікаво та з користю провели свій час − відпочинок став для них цікавим, пізнавальним і… шаленим. Але всі емоції, отримані у таборі, – це результат чітко злагодженої роботи вчителів і вихователів.


     В таборі працювали два загони – «Бджілки» і «Капітошки». Загін народжується тоді, коли у нього з'являється «обличчя»: коли з'являються органи самоврядування, назва, девіз, речівка, пісня, емблема.
     Вихованці табору побували на святкуванні Міжнародного дня захисту дітей у місті Бершадь, де брали участь у цікавих іграх, конкурсах, переглянули концертну програму. Неймовірною була поїздка до знаменитого палацу Потоцьких  у Тульчині, де проходили дитячі дні KIDS OPERAFEST . Любителі творчості Марка Твена мали змогу поринути у сповнений надзвичайних пригод, дотепних жартів і чудових джазових мелодій, яскравий мюзикл «Пригоди Гекльберрі Фінна», що поставлений за мотивами одного з найвідоміших його творів.
Вихованці мали змогу помірятись силою та інтелектом, дізнатись про традиції рідного краю, історію та сьогодення. Особливо запам´ятаються «Вечорниці у світлиці», конкурс «Дивоцвіти із Поділля», «Похід на квіткову галявину»,  «Козацький герць», «Веселі старти». Провели загальнотабірні малі олімпійські ігри «Ми – майбутні олімпійці». У таборі працювали гуртки: «Майстер і Майстринка», хореографічний «Перлина», екологічний «Джерело», технічний «Чарівний світ дерева».
     З цікавістю діти збирали, вивчали лікарські рослини, розчищали джерела та береги річки Південний Буг під час акцій  «Ми збираємось в похід», «Ми – туристи», «Чисте джерело», «Чисті береги Південного Бугу», «Фітоаптека».
З дітьми працювала психолог, проводила тренінги «Твоє життя – твій вибір», «Давай дружити», «Розвиток навичок взаємодії». В кінці табірної зміни здійснили омріяну мандрівку до дендропарку «Софіївка» у місті Умань, за яку щиро вдячні директору СТОВ «Лан» Савченку Сергію Павловичу. 
     Відшуміла табірна зміна, залишивши згадку про час, проведений з друзями у таборі. Нових вам яскравих  вражень, безпечного відпочинку  та зустрічей з цікавими людьми!
Світлана Лазарєва, директор пришкільного табору «Первоцвіт»


25.06.2019 | Aдмін

Вернутись назад