Нарада відповідальних за роботу пришкільних таборів

     27 травня 2019 року на базі районного методичного кабінету відбулася нарада працівників пришкільних таборів з питань  організації, відкриття та функціонування пришкільних таборів влітку 2019 року. З питань організації відпочинку та харчування дітей виступила начальник відділу освіти, фізичної культури та спорту Тартачна О.М.  Керівник звернула увагу на  план-прогноз щодо організації літнього відпочинку, обхвату більшої кількості дітей, в першу чергу, дітей - сиріт, дітей з багатодітних, малозабезпечених  сімей, а також дітей з "групи ризику".



      З питань медико-санітарних аспектів роботи пришкільних таборів перед присутніми виступила начальник відділу нагляду за дотриманням санітарного законодавства України  Бершадського міжрайонного ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області Покотило Ю.О. У своєму виступі вона звернула увагу присутніх на основні санітарно-гігієнічні вимоги до режиму роботи, утримання, облаштування та обладнання таборів; організацію харчування дітей; визначення постачальників продуктів харчування і продовольчої сировини; організацію належного медичного забезпечення дітей тощо. Також було наголошено на проведенні заходів щодо профілактики кишкових  інфекцій  та харчових  отруєнь.
     З організаційними питаннями відкриття пришкільних таборів та Положенням про літні табори з денним перебуванням ознайомила учасників наради  спеціаліст відділу О.О.Ковальчук. Продовжила її виступ методист РМК Куцак В.В., яка розповіла  присутнім про основну документацію пришкільних таборів, звернула увагу на чіткість та правильність подачі звітів. Олійник А.В., методист РМК, розповіла про особливості роботи мовних таборів.  Про організацію відпочинку дітей в стаціонарних таборах  повідомила присутнім методист РМК Романчук І.П.
     Питання забезпечення медичного обслуговування та дотримання санітарних правил у пришкільних  таборах з медичними сестрами обговорила спеціаліст відділу освіти, фізичної культури та спорту Когут О.М.
     Всім присутнім на нараді роздано Пам’ятки з питань організації роботи пришкільних таборів та Методичні рекомендації з медико-санітарного  забезпечення відпочинку та оздоровлення дітей. 
 


29.05.2019 | Aдмін

Вернутись назад