Районне методичне об’єднання вихователів старших груп

     Природа своєю різноманітністю змалечку привертає увагу дітей, збагачує їх, стає джерелом радісних відкриттів і переживань. Екологічне виховання покликане значно посилити пізнавальні можливості дітей завдяки формуванню у них допитливості та стійкого інтересу до  навколишнього світу.  Залучення дітей до пошуково-дослідницької діяльності має велике значення для розвитку їхньої спостережливості і допитливості, виховання у них правильного і активного ставлення до об’єктів і явищ природи. За допомогою елементарних дослідів вихователі показують дітям різні явища та процеси живої і неживої природи.
     21 травня 2019 року на базі закладу дошкільної освіти «Мрія» с.Війтівка, згідно з річним планом роботи районного методичного кабінету відбулося  засідання методичного  об’єднання вихователів середніх та старших груп з проблеми «Пошуково-дослідницька діяльність у формуванні пізнавального інтересу дошкільників до природи». 


       Основою формування свідомого ставлення до природи є знання про неї, усвідомлення себе активним суб’єктом природи, суб’єктом світу, у якому живе дитина. Проблема формування екологічної свідомості та екологічної культури дошкільників у наш час є надзвичайно актуальною.
          Вихователь-методист закладу Алла Клебанська розкрила сутність, завдання та необхідні складові пошуково-дослідницької діяльності дітей в закладі дошкільної освіти. Особливу увагу присутніх звернула на форми і методи роботи з дошкільниками та шляхи реалізації поставлених завдань. Відмітила плідну працю педагогів закладу над даною проблемою.
Учасники методичного заходу переглянули інтегровані заняття з пошуково-дослідницької діяльності у всіх вікових групах закладу: 
«Де живеш, квіточко?»  –  в старшій групі «Вишенька», вихователь Віра Каратнюк.;
«Чарівні фокуси з водою»  –  в середній групі, вихователь Ніна Тимошенко;
«Вода – це життя»  –  в середній групі, вихователь Світлана Корява; 
«Властивості повітря»  – в старшій групі, вихователь Тетяна Мазур.
Педагоги мали змогу ознайомитись з надзвичайно цікавими, нестандартними, інноваційними підходами до організації занять з дітьми, які були проведені на високому професійному рівні.
      Завершила практичну частину засідання методичного об’єднання  вистава «Українські посиденьки в Співайлівці», підготовлена і проведена музичним керівником Валентиною Херсонюк, вихователем Ольгою Луцишиною та  вихованцями старшої групи.
      Крім того, всі присутні ознайомилися з виставкою вишитих робіт батьків вихованців закладу .
      Під час обговорення переглянутих заходів учасники  методичного об’єднання висловили своє захоплення майстерністю і професіоналізмом педагогів, цікавими нестандартними сучасними методами і прийомами роботи з дошкільниками.


23.05.2019 | Aдмін

Вернутись назад