Формування історичного та екологічного світогляду шляхом розвитку критичного мислення на уроках історії

     Про патріотизм сьогодні говорять багато. Є у нас надзвичайні приклади любові до рідної землі, але всі погоджуються, що патріотами не народжуються, патріотів – виховують! 11 квітня в Сумівській школі пройшов семінар учителів історії та правознавства на тему «Формування історичного та екологічного світогляду шляхом розвитку критичного мислення на уроках історії». 
     Учителі історії представили для ознайомлення учасникам семінару два уроки у 7 та 5 класах. Обидва уроки відзначалися насиченістю, науковістю викладу, структурованістю, міжпредметними зв’язками та наскрізними лініями. А ще – патріотизмом. Саме патріотизм був присутній в поясненнях статусу українських земель у складі Великого князівства Литовського учителем Сторожуком Сергієм Олексійовичем, і патріотизм був присутній  на уроці-подорожі «Моє село сьогодні і колись» учительки Грабовської Тетяни Леонідівни. Різні уроки, різні стилі викладу, різні вікові особливості учнів, а результат один – виховання справжніх патріотів своєї землі.

 



    Сумівська школа в районі визнана однією із опорних в еколого-натуралістичному напрямі, тому для гостей семінару виступила екологічна агітбригада «СПОЛОХ». А нещодавно, за сприяння  керівника СТОВ «Нива»  Сергія Царюка, в школі відкрили агро-клас, який  також відвідали члени районного методичного об’єднання учителів історії. Суміська школа завжди відзначалась тісною співпрацею з керівництвом села, товариства та лісового господарства, тому присутність сільського голови Дзюбенко Тетяни Миколаївни на семінарі лише додала впевненості у своїх силах учням. Як кажуть «Дерево міцне корінням, а людина – родом». Удачі вам, шкільна родино!
Оксана Когут, спеціаліст відділу освіти


15.04.2019 | Aдмін

Вернутись назад