На Бершадщині відбувся педагогічний брифінг на тему: «Нова українська школа: акценти, напрямки, рекомендації»

     Педагогічний брифінг на тему «Нова українська школа: акценти, напрямки, рекомендації» відбувся у Бершаді 26 березня 2019 року. У його роботі взяли участь народний депутат України Микола Кучер, голова райдержадміністрації Іван Стефанцов, голова районної ради Михайло Бурлака.
     Розпочала брифінг начальник відділу освіти, фізичної культури та спорту райдержадміністрації Оксана Тартачна, яка поділилася досвідом впровадження, реалізації Нової української школи на Бершадщині. Сьогочас головне завдання закладу освіти - адаптація дитини до життя. І це є пріоритетним у сучасній освіті.


      Голова райдержадміністрації Іван Стефанцов наголосив на тому, що сьогодні освіта є пріоритетом в роботі Уряду,  політиці місцевих органів влади і самоврядування. Доступність та якість – це два ключові орієнтири, яких має досягти Україна. Владою на всіх рівнях спрямовуються кошти на реалізацію освітянської реформи. А це - підтримка Нової української школи, розвиток інклюзивної освіти, оновлення та модернізація матеріально-технічної бази закладів освіти, утвердження престижності вчительської праці.
     Другий рік поспіль НУШ отримує потужну фінансову підтримку від держави. Цього року на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти за програмою «Нова українська школа» Урядом виділено 1,37 млрд грн. У 2018 році це було 948 млн. грн. Наші діти знову отримають нові меблі, комп’ютери, дидактичні матеріали тощо. 
     Престиж освітянської праці – безумовний пріоритет. Саме тому, сьогодні влада виконує всі свої зобов’язання перед учителем: це виплата заробітної плати, преміювання, престижність. «Переконаний, ефективна співпраця – це насамперед взаємодія і взаємопідтримка, яка передбачена Меморандумом «Про партнерство заради розвитку освіти Бершадського району». Сьогодні ми об’єднуємо зусилля заради молодого покоління українців, здатних створити нову Україну. Тому сподіваюся на ваше розуміння, підтримку та командну роботу і щиро дякую вам за працю, вагомий внесок у розвиток освіти Бершадського району»,- наголосив Іван Стефанцов.
     Народний депутат України Микола Кучер відзначив, що в державі відбувається ряд реформ і серед найголовніших - освітня, реформа децентралізації та заходи щодо зміцнення обороноздатності держави. Завдяки прогресивній школі діти сприйматимуть світ на високому рівні і прагнутимуть до самовдосконалення. 
     Голова районної ради Михайло Бурлака відзначив високу активність педагогічних колективів у підготовці проектів розвитку територіальних громад. Завдяки цьому здійснюється покращення матеріально-технічної бази закладів освіти, подякував педагогам за творчість, небайдужість і наполегливість.
     Нове законодавство, концепція, зміст, вимоги до програм – це все потребує не тільки навчання вчителів, а й підготовки директора, який би хотів працювати по-новому. Досвідом організації роботи в умовах Нової української школи поділився директор Яланецької загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. Валентин Олійник. 
     Учитель початкових класів Бершадської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. №2 Оксана Томашевська продемонструвала навчання і пізнання світу у НУШ через творчість відомих художників, звернула увагу колег на те, що освітня реформа спонукає вчителя працювати по-новому, впроваджувати нові підходи до освіти підростаючого покоління.
     З педагогічним колективом району спілкувався Герой України, майор Збройних сил, командир 13-го окремого аеромобільного батальйону 95-ї окремої аеромобільної бригади. Олександр Порхун, який розповів про позитивні зміни у військовій галузі. «Сьогодні Україна рухається у правильному напрямку: наша армія, порівняно з 2014 роком, – це потужне військо, яке співпрацює з НАТО. Ми вистояли і зберегли територіальну цілісність і незалежність України»,- зазначив Олександр Порхун
     Підсумовуючи роботу, Оксана Тартачна подякувала всім гостям і колегам та запевнила: «Ми працюємо, беручи краще з традиційної педагогіки, доповнюємо кращими світовими практиками, адаптуємо до потреб ХХІ століття, виховуємо покоління, яке буде розбудовувати європейську, незалежну Україну».


27.03.2019 | Aдмін

Вернутись назад