Пріоритетні напрямки організації військово-патріотичного виховання

      5 березня 2019 року на базі Бершадської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №3 відбувся семінар-практикум з предмета «Захист Вітчизни» з теми «Пріоритетні напрямки організації військово-патріотичного виховання та викладання предмета «Захист Вітчизни» у школі. 
      Директор школи Гончарук Т.Д. розповіла присутнім про здобутки закладу, напрямки роботи з військово-патріотичного виховання майбутніх захисників Вітчизни. Варто зауважити, що цей напрям у виховній роботі є складовою виховного процесу підростаючого покоління у школі.
     Вчителем В.М. Слівінським, на високому педагогічному рівні проведено урок з прикладної фізичної підготовки: «Основи самозахисту – запорука успіху в ближньому бою», де учні показали вміння та знання при виконанні різноманітних прийомів рукопашного бою. 


      Половинченко О.В., учитель предмета «Захист Вітчизни» («Основи медичних знань»), провела урок з теми «Алгоритм дії у разі зовнішньої кровотечі». Зміст уроку повністю відпові¬дав вимогам навчальної програми та меті поставлених завдань. Кваліфіковано реалізовано принципи навчання. Педагог уміло пов’язала мате¬ріал теми з життям. 
Уході семінару проведено позакласний захід. Відбулись показові виступи у тиру та змагання зі стрільби серед учителів.
     Учасники семінару мали змогу відвідати шкільний музей «Гідності та свободи».
      Підводячи підсумки семінару, учителі поділилися своїми враженнями, зазначили, що виховання справжніх патріотів України передбачає забезпечення гармонійного поєднання різних методів виховання учнів.
      Досвід роботи школи показує, що виховання учнів у дусі постійної готовності до захисту своєї Вітчизни необхідно проводити систематично, цілеспрямовано та наполегливо.
Сировець Сергій Феодосійович,
головний спеціаліст відділу освіти, фізичної культури  та спорту



14.03.2019 | Aдмін

Вернутись назад