Цей чарівний світ мистецтва

      Як говорив В.А. Сухомлинський: “Витоки здібностей і обдарування дітей - на кінчиках пальців. Від пальців, образно кажучи, йдуть найтонші нитки - струмочки, які живлять джерело творчої думки. Іншими словами, чим більше майстерності в дитячій руці, тим розумніша дитина».
      26.02.2019р. на базі Флоринської ЗОШ І-ІІІ ступенів відбувся районний семінар учителів образотворчого мистецтва з теми: «Сучасні методи організації навчально-пізнавальної діяльності на уроках образотворчого мистецтва як засіб формування духовного світу та компетентностей особистості».
       Досвідом роботи з даного питання поділилась вчитель образотворчого мистецтва Скалецька О.С. та запропонувала присутнім урок у 7 класі на тему «Сприйняття мистецтва. Графіті-мистецтво вулиць. Зображення на площині. Передавання власного характеру,  уподобань та суті власного «Я» в роботі в стилі графіті «Моє ім΄я». Робота вчителя на уроці супроводжувалася презентаціями та інформаціями учнів.


     Учасники семінару високо оцінили урок, проведений учителем, підкреслили, що він дійсно формує духовний світ  та образне мислення школярів, розвиває художні та творчі здібності.
     Учні старших класів презентували свою роботу «Живі» картини та скульптури». Методом пантоміми вони показали види та жанри мистецтва. На виставці «Світ дитячих фантазій» були представлені дитячі роботи і учнів, які знаходяться на інклюзивному навчанні.
     Цікавим та інформативним було заняття з елементами тренінгу «Малювання - як вид арт-терапії», яке провела практичний психолог А.В.Рогова.  
     Малювання незвичайними матеріалами і оригінальними техніками на майстер-класі продемонструвала Скалецька О.С., де вчителі могли самі спробувати дані техніки роботи, що дозволили їм відчути незабутні позитивні емоції.
     Савчук Г.С., методист РМК, підвела підсумки роботи районного семінару вчителів образотворчого мистецтва.


27.02.2019 | Aдмін

Вернутись назад