«Здоров’я через освіту»

Безцінний скарб,
Що ми здоров'ям звемо
 Із юних літ нам треба берегти,
Адже нічого більше нам не треба,
Щоб тільки всі здорові були ми!
      Початок ХХІ сторіччя ознаменовано швидким технологічним розвитком, удосконаленням інформаційних технологій, зростанням кількості інформації, яка щоденно потрапляє до кожного громадянина. Проте не може не викликати занепокоєння наявність статистичних даних, які свідчать про значне погіршення стану здоров'я громадян України всіх вікових груп, а головне дітей шкільного віку. Це і є однією з гострих проблем сьогодення.
      З метою популяризації і пропаганди здорового способу життя, вдосконалення валеологічної  освіти, формування культури здоров’я у підростаючого покоління  з 11 по 15 лютого 2019 року  у  закладах освіти Бершадського району проведено тиждень здорового способу життя «Молодь обирає здоров’я».


У рамках тижня  в навчальних закладах відбулися такі заходи:
- науково-практичні конференції, круглі столи «Здоров’я через освіту»;
- захист учнівських проектів «Турбота про здоров’я  - обов’язок кожного»;
- загальношкільні лінійки, тренінги, тематичні виховні години, бесіди, спортивні змагання;
- перегляди відеороликів, відеофільмів відповідної тематики;
- флешмоби, конкурси плакатів, фотографій за темами: «Молодь за майбутнє без СНІДу», «Я 
     обираю здоров’я», «Шлях до здоров’я»;
   - зустрічі з медичними працівниками, практичні заняття щодо надання долікарської допомоги.
  Як підсумок районного тижня 14.02.2019 року  відбувся конкурс-захист учнівських науково-дослідницьких проектів на тему «Турбота про здоров’я -  обов’язок кожного» та захист науково-дослідницьких робіт «Здоров’я - найвища цінність». 
     Авторські роботи на районний конкурс представили учні більше як 20 закладів освіти, фотографії – з 12, фотоколажі з 9 шкіл, плакати, малюнки та лепбуки  з 25. 
      Цікаво, у творчій формі презентували результати впровадження здорового способу життя в шкільних колективах та власних родинах учасники конференції. Так, учні Дяківської школи представили «Книгу здоров’я», Бершадської ЗОШ І-ІІІ ст. №3 – мотиваційний ролик,  учасники від Сумівської  школи – «скриньку здоров’я»; учениця Михайлівської ЗОШ І-ІІ ст. продемонструвала дослід, що підтверджує пагубний вплив шкідливих речовин на організм людини. Яскраві та змістовні леп буки, виготовлені учнями Красносільської, Шляхівської школи та її Тирлівської філії, Тернівської ЗОШ та НВК с.Шумилів.
      Відповідно до рішення журі  конкурсу  кращими  визначені наступні  роботи :
- у номінації «Науково - дослідницький проект»  - І місце  -  Бершадська ЗОШ І-ІІІ ст. №3, ІІ місце – Сумівська ЗОШ І-ІІІ ст., Михайлівська ЗОШ І-ІІ ст.,  ІІІ місце - Дяківська ЗОШ І-ІІ ст.;
- у номінації «Науково - дослідницька робота» - І місце - Бершадська ЗОШ І-ІІІ ст. №1, 
ІІ місце - П’ятківська, Серединська ЗОШ І-ІІІ ст., ІІІ місце - Шляхівська ЗОШ І-ІІІ ст..  
       На обласному етапі конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт  та проектів наш район будуть представляти  учениця Бершадської  ЗОШ І-ІІІ ст. №1 Бурдейна Валерія з роботою «Вплив ваги шкільного портфеля на здоров’я дитини» та учениця Бершадської ЗОШ І-ІІІ ст. №3 Зеленецька Альона з проетом «Турбота про здоров’я – обов’язок кожного». Бажаємо перемоги нашим конкурсантам.

Будьте здорові, щоб бути щасливими!

Ірина Романчук
Зоя Панченко


19.02.2019 | Aдмін

Вернутись назад