Районний семінар-практикум учителів фізичної культури

      30 січня 2019 року на базі Бершадської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 відбувся районний семінар-практикум для вчителів фізичної культури «Запровадження компетентнісного підходу по формуванню рухової активності учнів на уроках фізичної культури».
       Метою семінару було розкриття ролі фізичної культури в житті людини, спонукання учнів до заняття фізичними вправами, загартовуванню організму в повсякденному житті.
     Розпочав роботу семінару головний спеціаліст відділу освіти, фізичної культури та спорту РДА С.Ф. Сировець, який оголосив присутнім порядок денний проведення заходу, передавши слово директору школи Ковальському В.М. 
      Керівник навчального закладу ознайомив учасників семінару з особливостями функціонування навчального закладу, було детально проаналізовано роботу спортивного напрямку, досягнення учителів та їхніх учнів за останні роки. Володимир Михайлович наголосив на тому, що фізична культура і спорт посідають особливе місце у житті школи.


       Програма семінару була цікавою і насиченою. Практична частина семінару була представлена уроком у 4 класі з теми «Вправи для опанування навичками володінням м’ячем», який провів Фіщук Р.Д.  Крім того, педагоги мали змогу переглянути  урок з використанням елементів футболу, волейболу і баскетболу вчителя фізичної культури Оперчука О.Г., де було представлено багато нових та цікавих вправ із застосуванням індивідуального підходу з використанням відео фрагментів.
      Насичено пройшла теоретична частина. Кожний учасник семінару мав змогу поспілкуватись з однодумцями і активно включитись в обговорення форм і методів організації уроків фізичного виховання. Педагоги висловили позитивні висновки за проведенні уроки, а також було обговорено хід  проведення районної спартакіади серед школярів закладів загальної середньої освіти у 2018-2019 навчальному році.
     У ході засідання учасників семінару ознайомлено з особливостями впровадження нових реформ у сфері освіти, а також з головними змінами у педагогічній діяльності вчителя.
       Фінальною частиною семінару стала навчальна гра з волейболу між  вчителями фізичної культури закладів загальної середньої освіти району.
       Під час підведення остаточних підсумків  надано рекомендації вчителям фізичної культури для врахування їх в подальшій роботі.


31.01.2019 | Aдмін

Вернутись назад