Освітяни Бершадщини долучились до відзначення 100-річчя Соборності України

       22 січня працівники відділу освіти, фізичної культури та спорту, райметодкабінету у складі делегації Бершадського району долучились до святкувань доленосної дати – Дня Соборності України та 100-річчя проголошення Акту злуки  Української Народної Республіки та  Західноукраїнської Народної Республіки.  Святкові заходи відбувались на Софіївській площі в м.Київ.
       Урочистості  розпочалися з молебну за Україну.  Їх продовжила музично-театралізована композиція "Українське військо". Також в межах святкування влаштували показ строїв (форми та техніки) різних військових з'єднань української революції 1917-1921 років. Окрім цього, здійснили реконструкцію прийняття присяги "воїна УНР", а також заспівали "альтернативний" гімн України версії 1918 року.


З промовою до українців   звернувся президент України Петро Порошенко.   "…Рівно сто років тому на Софійському майдані сталася одна з найбільших подій в історії України. Тут відбулося проголошення Акту Злуки УНР та ЗУНР в єдину державу. З того дня і навіки незалежність України означає її самостійність і соборність.
       Акт Злуки – найвища точка української революції і визвольних змагань початку двадцятого століття. Він став результатом величезних всенародних зусиль, праці і боротьби, що тривали століттями", - заявив глава держави.
       Глава держави  відзначив: «Наш шлях – це дорога до Євросоюзу, до НАТО, до миру і добробуту. Ми з вами зберегли державу, зцементували її фундамент і довели, що здатні здобувати перемоги на нашому власному шляху».
       Просвітницько-виховні заходи з відзначення Дня Соборності України відбулись і в усіх закладах загальної середньої освіти району.
 Ірина Романчук – методист РМК


23.01.2019 | Aдмін

Вернутись назад