Районні методичні об´єднання вчителів району

     10 січня 2019 року на базі Бершадської ЗОШ І – ІІІ ступенів № 1 відбулися районні методичні об´єднання вчителів української мови та літератури, зарубіжної літератури і російської мови, хімії, біології й екології. 
Методоб´єднання вчителів-філологів проведено у формі колажу педагогічних ідей з теми «Формування професійно-мотиваційних компетенцій учителя-словесника у контексті сучасних технологій навчання та ЗНО».  На заході детально розглянуто питання результативності участі учнів у ІІ етапі мовно-літературних конкурсів та олімпіади з української мови та літератури, російської мови і літератури, моніторингу стану викладання української мови та літератури у закладах загальної середньої освіти району. Також проведено майстер-клас українська мова та література, зарубіжна література у форматі ЗНО: сучасне бачення, методичні аспекти. Крім того, словесники району працювали в інтерактивних групах – створено методичні рекомендації щодо новітніх форм роботи на уроці української мови та літератури, зарубіжної літератури, російської мови. Адже сучасний урок - це твір мистецтва, де педагог уміло використовує всі можливості для розвитку особистості учня.


   Питання організації освітнього процесу у відповідності до концептуальних засад реформування середньої освіти Нової української школи висвітлено на методичному об´єднанні вчителів біології й екології. На заході підведено підсумки роботи МО за І семестр 2018-2019 навчального року, здійснено аналіз участі вчителів у районних тематичних тижнях  та конкурсах-захистах науково-дослідницьких робіт і ІІ етапу олімпіади з біології й екології. Також детально розглянуто олімпіадні завдання, презентовано буклет «Компетентнісний підхід в оцінюванні знань з біології». Інноваційна діяльність - це гарно організована, раціональна і систематична робота. Тому вчителі працювали в групах – виготовлено лепбуки з теми «Оновлення форм та методів роботи в рамках НУШ: узагальнення знань з теми «Червона книга України»» (з досвіду роботи вчителя біології Бершадської ЗОШ І – ІІІ ступенів № 3 Хлопчик Н. В.). 
    На методичному об´єднанні вчителів хімії розкрито тему «Компетентнісно-діяльнісний підхід до навчання хімії: реалізація нових державних стандартів освіти», детально проаналізовано результативність участі учнів у ІІ етапі олімпіади, обговорено олімпіадні завдання, та презентовано методичну розробку «Розвиток критичного мислення учнів як засіб формування компетентностей Нової української школи». Також представлено творчу лабораторію вчителя Почапської С. П. «Шляхи реалізації наскрізних змістових ліній оновлених навчальних програм з хімії».
  Проведено методичний аукціон моделі уроків хімії «STEM освіта у навчанні природничо-математичних дисциплін як засіб інтеграції навчальних предметів» та «Використання веб-сервісів в освітньому процесі».
Адже основа педагогічної підготовки — широка загальна освіта, знання і розуміння людей, уміння розбиратися у філософських питаннях, новітніх технологіях навчання і виховання, працювати на майбутнє.
О. Деркач, методист РМК 


11.01.2019 | Aдмін

Вернутись назад