Колегія освітян району

Освіта - найвизначніша з усіх земних благ, 
 але тільки тоді, коли вона найкращої якості. 
Інакше вона абсолютно марна.
Р. Кіплінг
     У грудні 2018 року відбулася колегія педагогічних працівників району. У її роботі взяли участь начальник відділу освіти, фізичної культури та спорту Тартачна О. М., спеціалісти відділу, методисти районного методичного кабінету, працівники позашкілля, директори закладів загальної середньої освіти.
 


     Широко та ґрунтовно висвітлено питання соціально-економічного розвитку галузі освіти району «Освіта: реформа, розвиток, взаємодія» й результати аудиторської перевірки діяльності відділу освіти, фізичної культури та спорту. На цих питаннях зупинилася Тартачна О. М., начальник відділу освіти, фізичної культури та спорту, яка у своєму виступі зазначила, що «у районі забезпечено сталий розвиток галузі відповідно до потреб громади. Діяльність закладу спрямована на виконання вимог чинного законодавства про освіту. Прийнято Закон України «Про освіту», Концепцію Нової української школи, які  докорінно змінюють підхід до навчання як у школярів, так і у вчителів…».
Нова українська школа – новий підхід до організації освітнього процесу у сучасних закладах освіти. Це – креативність, творчість, результативність діяльності вчителя та розвиток умінь і якостей учня нового формату. Методист РМК Савчук Г. С. детально проаналізувала результати моніторингу діяльності Нової української школи за І семестр 2018-2019 навчального року. 
     Позашкільна освіта спрямована на розвиток особистості, талантів, розумових та фізичних здібностей дитини. Це важлива  ланка позаурочної зайнятості учнів. Охоплення дітей та учнівської молоді позашкільною освітою висвітлила директор Станції юних натуралістів Панченко З. П. Доповідач звернула увагу присутніх на підсумках роботи позашкільних закладів освіти у 2018 році, окреслила питання діяльності на 2019 рік  та зазначила, що «сучасний заклад позашкільної освіти, перш за все, має бути територією розвитку особистості, охоплюючи своїм діапазоном різноманіття дитячих  інтересів».
   Також детально обговорено перспективний план розвитку освітньої галузі району.
    Сьогодні час спонукає до освоєння новітніх технологій, бо прогрес диктує свої умови: результативності, умілого підходу до розв’язання проблем. Та й, врешті-решт, час запитає нас… Бо сучасний педагог несе велику відповідальність перед прийдешнім. Тому головними завданнями є надання якісних освітніх послуг, вболівання за майбутнє покоління, створення комфортних умов для розвитку та виховання дітей, вирішення ключових питань розвитку освітньої галузі району.

О. Деркач, методист РМК


03.01.2019 | Aдмін

Вернутись назад