Стартував ХІХ Міжнародний конкурс з української мови ім. Петра Яцика

    Мова - це не просто спосiб спiлкування, а щось бiльш значуще. Мова - це всi глибиннi пласти духовного життя народу, його iсторична пам'ять, найцiннiше надбання вiкiв, мова - це ще й музика, мелодика, фарби, буття, сучасна, художня, iнтелектуальна i мисленнєва дiяльнiсть народу", - стверджував О, Т. Гончар.

   З метою утвердження державного статусу української мови, піднесення її престижу серед учнівської молоді, виховання поваги до культури і традицій рідного народу у школах району проведено ХІХ Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика, який стартував 23 жовтня 2018 року. 



    У першому етапі Конкурсу взяли участь учні із 37 шкіл Бершадського району (в тому числі 4 заклади освіти Джулинської ОТГ). 160 переможців шкільних змагань стали учасниками ІІ етапу Конкурсу, який відбувся 03 листопада 2018 року на базі Бершадської ЗОШ І – ІІІ ступенів № 3. Урочисте відкриття Конкурсу у районі організовано педагогічним колективом Великокиріївської ЗОШ І – ІІІ ступенів. Зі шкільної сцени лунали пісні та вірші  про рідну мову,українське слово.

    Учасники Конкурсу виконували завдання, розроблені Департаментом освіти і науки Вінницької обласної державної адміністрації. А це - творча робота та завдання з орфографії, фразеології, граматики, морфеміки.

    Переможцями та призерами ІІ етапу Конкурсу стали 34 учні закладів загальної середньої освіти району.

   Вітаємо їх з перемогою! Бажаємо нових звершень і досягнень, творчих злетів і здобутків!



08.11.2018 | Aдмін

Вернутись назад