Тематичні зустрічі для прийомних батьків та батьків вихователів

Бершадським районним центром соціальних служб для сім’ї дітей та молоді проведено зустрічі для прийомних батьків, батьків-вихователів на тему: «Статеве виховання дітей. Сексуалізована поведінка та її подолання».
Основна мета зустрічі: ознайомити батьків з особливостями статевого виховання дітей на різних вікових етапах.
До проведення зустрічі було долучено психолога Бершадської загальноосвітньої школи.
Запрошені спеціалісти та працівники центру поінформували прийомних батьків та батьків-вихователів щодо специфіки статевого виховання дітей, його особливостей на різних вікових етапах, ролі дорослих у статевому вихованні дітей, збереження репродуктивного здоров’я, запобігання запальних захворювань статевої сфери, сучасних методів контрацепції, безпечної поведінки, здорового способу життя. 
 


Особливу увагу присутніх було акцентовано на виявленні сексуалізованої поведінки дітей в прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу та шляхів її подолання. А також наголошено на важливості відвертих розмов з прийомними дітьми та дітьми-вихованцями про фізіологічні процеси в організмі людини.
Під час зустрічі з прийомними батьками та батьками-вихователями обговорювалися проблемні ситуації, які виникають в прийомній родині, дитячих будинках сімейного типу. На кінець заходу відбувся обмін думками. Прийомні батьки та батьки –вихователі отримали інформаційні матеріали з даної тематики.
Якщо ви вірите. що чужих дітей не буває, що кожна людина здатна змінити життя хоча б однієї дитини, взявши її в свою родину, можливо вас зацікавлять сімейні форми влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.
Для отримання більш детальної інформації звертайтесь за адресою: м. Бершадь , вул. Героїв України, 11, тел. 2 – 12 – 85


29.10.2018 | Aдмін

Вернутись назад