Урочиста посвята юних друзів лісу

Лісівничо-просвітницькій роботі, особливо серед молоді, у ДП «Бершадський лісгосп» Вінницького ОУЛМГ приділяється велика увага. 45 років на базі Сумівської загальноосвітньої школи діє учнівське лісництво «Юні друзі лісу» (директор школи Г.М. Гуз, педагог-наставник М.М. Маценко). За традицією, щорічно у вересні проводиться свято «Лісові на вірність присягаєм», де п’ятикласників урочисто приймають до лав юних лісівників.
Цьогоріч привітати учнів школи, взяти участь у посвяті та пов’язати символічні зелені краватки завітали наставники, партнери та друзі школи – директор ДП «Бершадський лісгосп» Микола Краснєєв та лісничий Сумівського лісництва Анатолій Гуз.



Задали піднесений тон заходу своїм енергійним виступом учасники екологічної агітбригади «Сполох». П’ятикласники прозвітували про свою підготовку до свята: вивчили положення лісового етикету, правила поведінки в лісі, корисну інформацію про їстівні, неїстівні та умовно-їстівні гриби, ягоди, інші дари лісу, навчилися допомагати диким звірям та птахам, урочисто пообіцяли бути юними друзями лісу.
Директор держлісгоспу Микола Володимирович підкреслив, що цілеспрямована робота з дітьми прищеплює молодому поколінню такі цінності, як любов до природи, дбайливе ставлення до лісу та його мешканців, адже ми ростимо гідних свідомих українців, подякував директору та педколективу школи, які багато сил та часу вкладають у спільну справу.
Лісничий Анатолій Олексійович запросив дітей до Сумівського лісництва. Лісівники радо проводять для школярів екскурсії екологічними стежками, допомагають, вчать, розказують про ліс та його мешканців, вчать доглядати за лісом.
Довідково:
У 1965 році з ініціативи лісничого Сумівського лісництва Порохнявого Омеляна Андрійовича та директора школи Коваля Івана Макаровича розпочалася співпраця лісівників та педагогів. 24 січня 1973 року на базі Сумівського лісництва створено учнівське лісництво. За ним закріплено 425 га лісу та лісорозсадник.
У вересні 2016 року було тут створено лісівничий еколого-просвітницький центр.
Чимало випускників школи – вихованців учнівського лісництва «Юні друзі лісу» своє життя присвятили лісу. Серед них головний лісничий ДП «Бершадський лісгосп» В.А. Сташенко, помічник лісничого Сумівського лісництва В.М. Шевченко, лісничий Бритавського лісництва ДП «Чечельницький лісгосп» М.М. Шевченко та інші.



25.10.2018 | Aдмін

Вернутись назад